Engelstalige versie CIP Privacy Baseline nu beschikbaar

De CIP Privacy Baseline van het Centrum Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) is sinds eind vorige week ook beschikbaar in het Engels. Beide versies geven organisaties concrete handvatten om persoonsgegevens op een juiste manier te beschermen.

De eisen van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn hierin vertaald naar concrete, hanteerbare normen. Ze maken in een klap duidelijk wat organisaties moeten doen om in overeenstemming met de wet de privacy van de betrokkenen te waarborgen.

 

Adviezen

Initiatiefnemer is CIP netwerkpartner Mexon Technology. Zij gebruiken de Engelstalige versie in hun adviezen aan multinationale relaties rondom gegevensbescherming.

CIP directeur Ad Reuijl: “Het kan voor organisaties een uitdaging zijn om op een juiste manier met persoonsgegevens om te gaan. Wat, waar, door wie en hoe zaken geregeld moeten worden om privacy op een juiste wijze te waarborgen is voor (medewerkers van) organisaties niet altijd duidelijk. Daarom heeft CIP de Privacy Baseline ontwikkeld.”

 

Informatieveiligheid

Het CIP ontstond zes jaar geleden om Nederlandse overheden te ondersteunen bij verantwoord omgaan met privacygegevens. De CIP-producten dragen bij aan informatieveiligheid van organisaties in binnen en buitenland.

Niet alleen de CIP Privacy Baseline is beschikbaar in het Engels. Ook andere CIP-producten krijgen steeds vaker een Engelstalige variant. Vooral internationaal opererende organisaties maken  gebruik van de vertalingen. Daarom is recentelijk ook de CIP-website zelf voorzien van een Engelstalige landingspagina.

 

Gerelateerde berichten...

X