januari, 2018

30jan - 31jan 301:00 amjan 31Business Intelligence & Datawarehousing fundamentalsOnderwerp: BI Soort event: Seminar

Onderwerp

BI

Soort event

Seminar

Meer

Evenementdetails

De wereld van business intelligence en datawarehousing hanteert een unieke terminologie en eigen verzameling technologieën, ontwerptechnieken en producten. Niet alleen voor nieuwkomers kan dit overweldigend overkomen. Want wat betekenen al die nieuwe termen, zoals sterschema, datamart, ETL, self-service BI, data science, big data, staging area en BI in de cloud eigenlijk? In dit nieuwe seminar worden alle termen, concepten, technieken, architecturen en technologieën op een rijtje gezet en in hun context geplaatst.

Alle fundamentals in één seminar

De populaire datawarehouse-architecturen van Bill Inmon en Ralph Kimball worden uitgebreid toegelicht, inclusief de databasecomponenten waaruit ze zijn opgebouwd: staging area, operational data store, enterprise datawarehouse en datamart. De respectievelijke toepassingsgebieden, voordelen en nadelen van elk worden behandeld. Tevens komen nieuwe architecturen aan bod, zoals datawarehouse in de cloud en de logische datawarehouse-architectuur.

Voor het ontwerpen van al deze databases bestaan specifieke technieken, waaronder sterschema’s, sneeuwvlokschema’s en datavault. Ook hier wordt een speciale terminologie gehanteerd, zoals feitentabel, dimensietabel, hiërarchie, hub tabel en slowly-changing dimensie. Het werken met ETL-producten komt uitgebreid aan bod inclusief de relatie met onderwerpen als datakwaliteit, data profiling en master data management.

De verschillende dataopslag-technologieën met hun respectievelijke voor- en nadelen worden systematisch toegelicht; van traditionele SQL-databases tot het nieuwe Hadoop, van analytische SQL-database-servers tot SQL-on-Hadoop, en van on-premise opslag tot opslag in de cloud. En met al deze nieuwe technologie, wat is nog de rol van “good old” SQL?

Om rapporten te maken en gegevens ter beschikking te stellen aan gebruikers is een enorm breed scala aan producten beschikbaar, van simpele rapportage-producten tot de meest geavanceerde data science producten. Producten van IBM, Information Builders, Microsoft, Oracle, Qlik, SAP, SAS, Tableau en vele anderen zullen besproken en vergeleken worden. De invloed van nieuwe technologieën als Spark en big data komen uitgebreid aan bod. De mogelijkheden voor het analyseren van ongestructureerde data, waaronder tekst, audio en video, zullen besproken worden in combinatie met streaming analytics.

Kortom, na dit seminar bent u volledig bijgepraat over de wereld van business intelligence en datawarehousing. U hebt een grondig begrip van de technieken, technologieën en de vele producten die toegepast worden. Het is een complete en praktische introductie tot business intelligence en datawarehousing en basisgereedschap voor elke BI/DWH-professional.

Tijd

30 (Dinsdag) 1:00 am - 31 (Woensdag) 1:00 am

Locatie

Van der Valk Hotel, Utrecht

Organisator

Website Event

Informatie
X