januari, 2020

28jan12:00 Middag5:00 MiddagDigitale transformatie: Een zegen of een blok aan het been?Event Type :Congres Onderwerp: Digitale transformatie

more

Omschrijving

Het oplopende spanningsveld tussen de stijgende kosten en de levering van kwaliteitszorg vraagt om een drastische verandering binnen de ziekenhuiswereld. Digitale transformatie kan hierin een belangrijke rol spelen. Zo maken nieuwe technologieën nieuwe dienstverleningsmodellen als zorg op afstand mogelijk, kan automatisering de administratieve werkdruk omlaag brengen en zorgt implementatie van een digitale, uiteraard veilige, werkplekinfrastructuur voor efficiëntie en aantrekkingskracht richting nieuw talent.

Ondanks dat digitale transformatie een basis biedt voor betaalbare, toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg én alle ziekenhuisbestuurders, CIO’s en IT-managers uit de zorg overtuigd zijn van de noodzaak ervan, blijft structurele inbedding in de praktijk helaas nog uit. De strenge privacywetgeving, de bekostigingsstructuur van de zorg, de overvolle IT-projectenkalender, legacysystemen en het gebrek aan kennis rondom adoptie vormen bij veel ziekenhuizen een grote belemmering.

Organisator

Meer informatie

informatie

Tijd

(Dinsdag) 12:00 Middag - 5:00 Middag

Locatie

Buitenplaats Amerongen

Amerongen

Onderwerp

Digitale transformatie

X