De voordelen van factuurverwerking in de cloud

De voordelen van factuurverwerking in de cloud

Steeds meer processen spelen zich af in de cloud, zowel privé als zakelijk. Zo groeit ook de populariteit van zakelijke software in de cloud. Deze trend is niet alleen zichtbaar bij zakelijke software zoals ERP’s; meer en meer bedrijven gaan papierloos werken. Dit betekent dat diverse processen verplaatst moeten worden naar de cloud. Een voorbeeld hiervan is de digitalisatie van factuurverwerking.

Factuurverwerking in de cloud heeft voordelen voor bedrijven van alle groottes en in alle industrieën. Er worden minder fouten gemaakt, fraude wordt automatisch gedetecteerd en er wordt zowel op tijd als geld bespaard. Hiernaast brengt factuurverwerking in de cloud nog een aantal voordelen met zich mee. Je leest ze in dit blog.

5 redenen om over te stappen naar factuurverwerking in de cloud

Software in de cloud, zoals Klippa’s factuurverwerking software, brengt de volgende voordelen met zich mee:

● Verhoging van de efficiency
● 24/7 inzicht
● Kwaliteitscontrole en fraudepreventie
● Verbeterde compliance
● Snellere betalingen

Verhoging van de efficiency

Wanneer je de handmatige invoer van factuurgegevens vervangt door automatische invoer middels scan en herken, bespaar je tot wel 70% op de verwerkingstijd van facturen. Financieel managers houden hierdoor tijd over voor belangrijkere zaken, zoals het managen van budgetten.

24/7 inzicht

Benodigde informatie is 24/7 beschikbaar in de cloud. Hierdoor verkrijg je eenvoudig en snel informatie over het aantal verwerkte facturen, de gemiddelde betalingstermijn en in welk gedeelte van het verwerkingsproces de langste vertraging zit.

De informatie is inzichtelijk op individueel-, afdelings-, factuur- en leveranciersniveau. Het optimaliseren van het factuurverwerkingsproces wordt een stuk eenvoudiger wanneer de informatie beschikbaar is in de cloud.

Kwaliteitscontrole en fraudepreventie

Het handmatig controleren van facturen is erg foutgevoelig. Een foutje is immers snel gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van alle bedragen op de factuur, of het matchen van de factuurgegevens met inkooporder.

Misschien nog wel belangrijker dan het verminderen van fouten, is het voorkomen van fraude. Je wilt immers niet per ongeluk een flink bedrag naar een kwaadwillende overmaken. Om factuurfraude te verminderen, controleert goede verwerkingssoftware in de cloud informatie zoals het btw-, kvk- en factuurnummer.

Verbeterde compliance

Facturen kunnen gevoelige informatie, zoals persoonsgegevens, bevatten. Bovendien moeten bedrijven voldoen aan ISO compliance standaarden en keurmerken. Het is hierdoor van groot belang te managen welke personen binnen een bedrijf toegang krijgen tot bepaalde informatie.

Wanneer facturen rondgaan op de werkvloer, is het lastig om compliance richtlijnen te handhaven. Er kunnen kopietjes gemaakt worden, of documenten kunnen terechtkomen in de handen van de verkeerde personen. Deze situaties voorkom je door over te stappen op factuurverwerking in de cloud. omdat je via bedrijfsregels kunt instellen wie de facturen te zien krijgen.

Snellere betalingen

Door slimme factuurverwerking software te gebruiken, versnelt de data invoer en de goedkeuring van de facturen. Bovendien kun je door snellere betalingen ook profiteren van betalingskorting, investeer je in een langdurige relatie, of ben je juist minder tijd kwijt aan boetes voor te laat betalen.

Door een goed factuurverwerkingsproces waarbij van betalingskorting wordt geprofiteerd en boetes worden voorkomen, kan je als organisatie 2 tot 3% kosten besparen.

Overstappen naar cloud-based factuurverwerking?

Door over te stappen naar factuurverwerking software in de cloud, profiteer je van een hoop voordelen. Ben je van plan om over te stappen? Neem dan eens een kijkje op de site van Klippa: www.klippa.com

Lees ook:

  • De voordelen van factuurverwerking in de cloud