Hoe de online werkplek de betrokkenheid van medewerkers positief beïnvloedt

Hoe de online werkplek de betrokkenheid van medewerkers positief beïnvloedt

Betrokkenheid van medewerkers is essentieel voor alle bedrijven. Het verbetert de werknemerstevredenheid, het verhoogt de productiviteit en het voorkomt verloop van werknemers. Maar hoe zit dit dan met het werken op afstand of met flexplekken? Want hoe creëer je als bedrijf betrokkenheid als bijvoorbeeld meer dan de helft van het bedrijf vanuit huis werkt? De online werkplek biedt uitkomst!

Waarom is betrokkenheid van je medewerkers belangrijk?

Betrokkenheid van medewerkers is essentieel voor bedrijven in alle soorten en maten. Het zorgt ervoor dat medewerkers productief en betrokken zijn bij de organisatie. Daarnaast leveren betrokken medewerkers ook kwalitatief beter werk af. Het verhoogt ook de werktevredenheid. Steeds meer medewerkers zijn op zoek naar meer werkplezier. Sommigen vinden het zelfs belangrijker dan een hoger salaris. Focus op het verbeteren van de betrokkenheid van je medewerkers is dus cruciaal!

Met de opkomst van werken op afstand kan het echter moeilijk zijn om een goede werknemerservaring te garanderen. Het is dus van cruciaal belang voor bedrijven om extra inspanningen te leveren om de betrokkenheid van medewerkers op afstand met een online werkplek te verbeteren.

Communicatie is eenvoudiger en efficiënter

Een online werkplek, zoals bijvoorbeeld Startportaal, faciliteert naadloze, efficiënte communicatie met gebruiksvriendelijke tools. Niet alleen kunnen medewerkers elkaar berichten sturen, maar je kunt ook een sociaal intranet creëren binnen je online werkplek. Hierdoor kunnen je medewerkers onderling met elkaar communiceren, maar ook op afdelingsniveau. Dit helpt de betrokkenheid te vergroten, omdat ze kunnen zien wat hun collega’s posten, nieuwe dingen kunnen leren en kennis met elkaar kunnen delen.

Flexibiliteit

Voor veel medewerkers is flexibiliteit belangrijk. Mensen hebben drukke levens en agenda’s, dus het is erg handig om een online werkplek te hebben waar je altijd en overal toegang toe hebt. Dit neemt enige druk van je medewerkers weg, wat de betrokkenheid kan verbeteren. Ze zullen zich minder afgeleid voelen en daardoor productiever zijn.

Goede digitale werknemerservaring

Oude, onhandige systemen kunnen traag en ongelooflijk frustrerend zijn om te gebruiken. Als je medewerkers zich gefrustreerd voelen tijdens het werken vanwege onvoldoende software of digitale tools, zullen ze hun werk gaan vrezen. Deze slechte ervaring met werkprocessen kan op zijn beurt leiden tot negatieve gevoelens tegen je bedrijf. Dit leidt tot ongemotiveerde en onproductieve medewerkers.

Door een zeer functionele online werkplek in te richten, kan je ervoor zorgen dat je een positieve digitale werknemerservaring biedt. Je medewerkers zullen alles wat ze nodig hebben op één plek kunnen vinden en hun taken efficiënter kunnen uitvoeren. Het zal dus de betrokkenheid van werknemers bij hun werk en daarmee hun productiviteit helpen vergroten. Bij Startportaal hebben we dit laten doorrekenen en je bespaart gemiddeld 1 uur per week, per werknemer alleen omdat een online werkplek overzichtelijker en efficiënter werkt.

Buitendienstmedewerkers vs. kantoormedewerkers

Je denkt misschien dat de online werkplek het meest nuttig is voor werknemers die niet vanuit kantoor werken. Maar het kan net zo nuttig zijn voor degenen die nog op kantoor werken.

De voordelen van een online werkplek voor de buitendienstmedewerker zijn misschien wat duidelijker. Het is een werkruimte die men overal en op vrijwel elk apparaat kan openen, zonder concessies te doen aan de functionaliteit. Een online werkplek zorgt er dus voor dat medewerkers op afstand hun werk toch efficiënt kunnen doen. Dit komt omdat ze altijd toegang hebben tot de tools die ze nodig hebben binnen handbereik! Maar zelfs in een traditionele kantoorruimte kunnen de voordelen van een online werkplek niet worden ontkend.

Je hebt immers nog steeds de voordelen van een gecentraliseerd platform:
– Minder afleiding voor werknemers van de taak die voorhanden is
– Het zorgt voor gemakkelijke communicatie
– Bedrijfsnieuws is direct beschikbaar aan het begin van de werkdag

Een online werkplek vereenvoudigt het werk. Al je apps en tools zijn binnen één ruimte te vinden, waardoor workflows over de hele linie veel efficiënter worden.

Deze centrale werkruimte helpt kantoormedewerkers, zeker in grote organisaties, om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt. Dit houdt ze verbonden en meer betrokken in het algemeen.

Conclusie

Betrokkenheid van medewerkers is van cruciaal belang voor alle organisaties. Met de toename van werken op afstand, kan het moeilijker zijn om dit aspect van het bedrijf te behouden en te verbeteren. Een online werkplek kan hier echter verandering in brengen! Het kan ervoor zorgen dat je medewerkers (op afstand en op kantoor) zich betrokken voelen bij hun werk.

Benieuwd wat een online werkplek voor jouw organisatie kan betekenen? Download de Startportaal Whitepaper of plan vandaag nog een vrijblijvende demo om te zien wat een verschil Startportaal kan maken!