Film “Inside Envoy” toont ontwikkelproces open sourcetechnologie

Envoy Kubecon april 23 zaal

Speakeasy Productions heeft vandaag in samenwerking met  de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) tijdens KubeCon + CloudNativeCon in Amsterdam de lancering van de film “Inside Envoy: the Proxy for the Future” aangekondigd. Deze documentaire in filmvorm geeft een inkijkje in het proces dat Envoy, een van de bekendste open sourceprojecten, doorliep van creatie tot massa adoptie,

Envoy was een van de belangrijkste open source innovaties en open sourcetechnologie in de transitie van monolithische architectuur naar microservices, omdat zijn high-performance service proxy efficiënte communicatie en load balancing mogelijk maakte, en hielp de complexiteit van service-to-service-communicatie te verminderen. Envoy wordt nu door duizenden bedrijven gebruikt en versnelde de invoering van microservices in de industrie.

In de Envoy-film komen prominente innovators, executives en engineers aan het woord die het verhaal vertellen van het ontstaan en de groei van Envoy tot de baanbrekende technologie die het vandaag de dag is waarmee honderdduizenden developers en bedrijven wereldwijd werken.

“Het duurde slechts een paar jaar voordat Envoy een essentieel instrument werd in de ontwikkeling van cloud-technologie”, aldus Josiah McGarvie, directeur en co-producent bij Speakeasy Productions. “Het is een klassiek voorbeeld van hoe de belangrijkste technologische innovaties vaak voortkomen uit het werk van slechts één of twee ingenieurs die werken aan het oplossen van een probleem.”

Envoy spreker KubeCon 23

Chad Torbin, executive producer van Speakeasy Productions, bij de filmpresentatie tijdens de KubeCon in Amsterdam.

Envoy werd opgericht door software engineer, Matt Klein, nadat hij in 2015 bij Lyft in dienst trad nadat hij Twitter had verlaten. In die tijd worstelde Lyft net zoals zoveel bedrijven met de migratie van een monolithische naar een microservices-architectuur. Na alle typische microservice-migratieproblemen te hebben ervaren, ging Klein aan de slag met wat Envoy zou worden, waarbij hij drie maanden in zijn eentje codeerde om de eerste versie te maken.

Envoy werd aanvankelijk geïntroduceerd als een edge proxy, maar heeft zich ontwikkeld om 100% van het Lyft-verkeer af te handelen en gaat inmiddels verder dan observability. Medio 2016 werd Envoy gebruikt voor alle netwerkcommunicatie bij Lyft. Envoy werd in de herfst van 2016 als open source beschikbaar gesteld, waarna de adoptie snel toenam. In 2017 sloot Envoy zich aan bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). Vandaag de dag bedient Envoy triljoenen dagelijkse requests en wordt inmiddels gebruikt door duizenden organisaties over de hele wereld.

De film werd mogelijk gemaakt door diverse technology providers en community leaders waaronder Ambassador LabsCloud Native Computing FoundationLyftSolo.io en Tetrate. De film is hier te bekijken: https://envoyprojectdocumentary.com.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...