Nieuw op Google I/O: volledige spraakbesturing en update Android for Work

wit persoon kijkt op papier met vergrootglas. Wachtlijsten
Het schema voor de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O, eind deze maand in San Francisco, bevat een paar verrassingen. Behalve een grote update met codenaam Android M en nieuwe wearables, is dat waarschijnlijk ook de introductie van nieuwe ontwikkeltools die apps in één klap helemaal spraakgestuurd kunnen maken.
In het sessie-schema van de I/O-conferentie belooft Google in elk geval veel meer over spraakbesturing te vertellen. Onbekend is nog of die  besturing alleen deel zal uitmaken van Android M, of dat het ook in oudere versies gaat werken.
In het programma van het congres komt ook Android for Work terug, waarvan eind mei in elk geval een update wordt verwacht. De beschrijving van deze sessie gaat in elk geval over de nieuwe versie van Android for Work. Deze moet ervoor zorgen dat het besturingssysteem op verschillende werkomgevingen kan draaien. Deskundigen verwachten daarbij ook een beveiligingsupdate van Android for Work. Dit omdat het nog niet voldoet aan de strengste beveiligingseisen.
Verwacht wordt dat meeste onthullingen van de conferentie meteen op de eerste dag van de conferentie, 28 mei aanstaande dus, bekend worden gemaakt. Wie dit wil meemaken moet vanaf 18:00 Nederlandse tijd paraat zitten.
 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...