Google maakt app voor wetenschappelijke experimenten

Google heeft een app gemaakt voor wetenschappelijke experimenten. Hij heet Google’s Science Journal. De app meet verschillende soorten data die in grafieken worden omgezet. Gebruikers kunnen er ook meerdere projecten tegelijk in opslaan. De nieuwe app is niet aangekondigd, maar gewoon online gezet in de Play Store. Hij is voorlopig alleen beschikbaar voor Android.

De app is uitgerust met een snelheidsmeter, een lichtmeter en een geluidsmeter. Vooralsnog lijkt de app enkel interessant voor de thuis-experimenteerder en in wetenschap geïnteresseerde kinderen. Zo kun je proefjes met verbindingen doen en notities opschrijven. Je kunt zo je gemaakte voorspellingen nalezen en de resultaten en verwachtingen vergelijken. Door de app is het in elk geval makkelijker om experimenten uit te voeren zonder extra accessoires mee te nemen. Ter ondersteuning heeft Google een website gemaakt met uitleg over de werking van de app.

Volgens Google is het aantal sensoren nu nog beperkt, maar dat gaat snel veranderen. Het bedrijf zegt dat het gaat samenwerken wetenschappers om de app uit te breiden. Ook moet de app later dit jaar open source worden. De ontwikkeling is voor wetenschappers in elk geval interessant om in de gaten te houden.

 

 

Gerelateerde berichten...