Gratis bellen naar Turkije en Syrië bij Proximus

Turkse vlag vlag Turkije

De Belgische telecommaatschappij Proximus biedt vanaf nu gratis oproepen en sms’en naar Turkije en Syrië aan. Klanten krijgen in maart automatisch een creditfactuur voor deze kosten. De actie geldt in elke geval in de hele maand februari.

De oproepen en sms’en zullen zichtbaar zijn in MyProximus, maar de kosten ervan hoeven de klanten dus niet te betalen. De actie is vooral voor particulieren en kleine bedrijven. Nederlandse telecombedrijven bieden deze diensten tot nu toe niet.

“Onze gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië,” schrijft de Belgische telecomprovider in een reactie. “Daarom is het voor ons belangrijk om te reageren en onze klanten die vrienden en familie in deze landen hebben te ondersteunen.”

Wanneer

Vanaf 01/02/2023 tot 28/02/2023 (oproepen en sms’en vanaf 1 februari worden ook gecrediteerd). Het gaat om normaal gebruik. De actie geldt alleen voor oproepen/sms’en vanuit het Belgisch grondgebied. De actie is alleen voor abonnementhouders en geldt niet voor prepaidkaarten.

Nederlandse telecombedrijven Hollandsnieuwe en Vodafone verlengen beiden vorig jaar wel de regeling waarbij je gratis kunt bellen en SMS’en met Oekraïne. De einddatum staat voor beide providers nu op  31 maart 2023. KPN en T-Mobile hadden een vergelijkbare regeling rond gratis bellen met Oekraïne.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X