HashiCorp kondigt innovaties aan tijdens HashiConf

GashiCorp CEO David McJannet tijdens HashiConf 2023

Tijdens HashiConf op 11 oktober in San Francisco kondigde het bedrijf in een briefing van CEO David McJannet en de openingskeynote van co-founder CTO Armon Dadgar een groot aantal innovaties aan. Ruim 10.000 deelnemers tekenden in voor het event, waarvan 1200 live aanwezig waren in San Francisco.

Het gaat onder meer om nieuwe functionaliteiten voor HashiCorp Terraform en Terraform Cloud om de ontwikkelsnelheid, de kwaliteit van code en het management van infrastructuurkosten te verbeteren. De nieuwe HashiCorp Terraform test- en UX-functionaliteiten verminderen werk, fouten en kosten.

Terraform test framework (GA)

Het Terraform test-framework, geïntroduceerd in Terraform 1.6, geeft developers eenvoudig te gebruiken tools om unit- en integratietesten uit te voeren op Terraform code. Auteurs van modules kunnen het test framework snel gebruiken omdat het geschreven is in HashiCorp Configuration Language (HCL) en een structuur gebruikt die lijkt op die van Terraform configuraties.

Om echt te kunnen profiteren van modules van hoge kwaliteit, hebben organisaties echter ook een manier nodig om ze systematisch te controleren en te publiceren. Daarom heeft HashiCorp voor Terraform Cloud geïntegreerde modulepublicatie ontwikkeld, beschikbaar via de private registry. Deze nieuwe functie helpt module-auteurs om het testen en publiceren van modules te stroomlijnen.

Generated module tests (beta)

Het nieuwe test framework is ontworpen om gemakkelijk te worden gebruikt, maar het kost nog steeds tijd om een nieuw framework te leren. Om dat proces te versnellen, gebruikt Terraform generatieve AI om organisaties te helpen direct moduletests te produceren.

De nieuwe functie voor het genereren van moduletests maakt gebruik van LLM om automatisch een reeks aangepaste tests te genereren voor modules binnen het private registry. Dit model is specifiek getraind op HCL en het Terraform-test framework om module-auteurs te helpen direct te beginnen met het testen van hun code.

Innovatie HCP Vault Radar

Een geheel andere vernieuwing is dat HashiCorp Vault cross-platform productinnovaties toevoegt met de nadruk op het oplossen van secrets sprawl. Nieuwe HCP Vault Secrets, Radar en andere features bestrijden de verspreiding van secrets.

HashiCorp heeft het alfaprogramma aangekondigd voor HashiCorp Cloud Platform (HCP) Vault Radar, de algemene beschikbaarheid van HCP Vault Secrets, secrets sync beta voor Vault Enterprise en HashiCorp Vault 1.15.

Deze nieuwe mogelijkheden helpen organisaties bij het beveiligen van hun applicaties en services terwijl ze gebruikmaken van een cloud operating model om hun overstap naar de cloud mogelijk te maken. Door gebruik te maken van een cloud operating model kunnen organisaties kosten besparen, risico’s beperken en de snelheid verhogen waarmee ontwikkelaars veilige applicaties bouwen en implementeren.

• Nieuwe HashiCorp Terraform test– en UX-functionaliteiten verminderen werk, fouten en kosten

• Nieuwe HCP Vault Secrets, Radar en andere features bestrijden de verspreiding van secrets

• A new vision for HCP Waypoint

• HashiCorp strengthens its cloud platform to boost developers and platform teams with further workflow automation and lifecycle management

 

 

Gerelateerde berichten...