Het Financieele Dagblad presenteert De Wereld in 2017

Het FD presenteert komend weekend het magazine De Wereld in 2017. In deze bijlage belicht de redactie belangrijke ontwikkelingen en trends. Veeleisende en ambitieuze professionals mogen ze het komende jaar niet willen of mogen missen. De snelle opkomst van kunstmatige intelligentie wordt het komende jaar bijvoorbeeld een belangrijk thema.

De publicatie van het 172 pagina’s tellende magazine in de Outlook-serie is inmiddels een traditie waar veel lezers reikhalzend naar uitkijken. De FD redactie mobiliseert weer een groot aantal trendwatchers, goeroes, deskundigen, eigen redactie-experts. Ook de FD Research-afdeling is bij de samenstelling betrokken.

 

Hoogwaardig

“Het FD biedt meer dan alleen een hoogwaardige weergave van de actualiteit”. Dat stelt  redactiechef Jan Fred van Wijnen. “Op basis van eigen research en onze diepe kennisnetwerken tonen we de belangrijkste trends. We gaan ook in op de wijze waarop die het werk en leven van lezers mogelijk gaan raken.”

De snelle opkomst van kunstmatige intelligentie wordt het komende jaar bijvoorbeeld een zeer belangrijk thema. Dit geldt zowel voor het bedrijfsleven als de hele maatschappij. Met een portretserie van 10 succesvolle ondernemers geeft het magazine deze boeiende, maar vaak nog erg abstracte ontwikkeling een menselijk gezicht.

De ‘slimme computers’ helpen onder meer bij diagnosticeren van onbekende ziektes, bereiken van ultieme sportprestaties en opsporen van criminelen. Vernieuwende ondernemers staan ook centraal in artikelen over de (groei)ambities van Amsterdam.

 

Datavisualisatie

Daarnaast bevat de bijlage artikelen over verbazingwekkende nieuwe mogelijkheden. Denk aan datavisualisatie en gezichtsherkenning,  en de dubbele digitale revolutie in de financiële sector. Verder ook de uit Amerika overwaaiende trend om innovatie aan te jagen met prijsvragen en de toekomst van gepersonaliseerde marketingcommunicatie. Gaat dat komend jaar echt lukken, of gooit de toenemende nadruk op het belang van privacy roet in het eten?

Een  serie inspirerende artikelen, rake analyses en prognoses op het gebied van de macro-economie, beleggen, technologie en wetenschap. Pakweg 100 van de belangrijkste internationale economieën komen in beeld. De Wereld in 2017: voor professionals die het nieuwe jaar nu al succesvol willen beginnen.

Vanaf vrijdag meer te lezen op fd.nl/dwi2017.

X