Hostnet 500.000+ .nl domeinnamen; nieuwe TLD vallen tegen

Op 22 maart 2015 is Hostnet de grens van 500.000 .nl domeinnamen gepasseerd. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. Eind februari 2015 waren in totaal ruim 5,5 miljoen .nl domeinnamen geregistreerd.

“We zijn trots dat Hostnet voor nieuwe online ideeën en activiteiten dé plek blijft om .nl domeinnamen te registreren”, zegt Arthur Zonnenberg, Productmanager Domeinnamen bij Hostnet.

 

.nl blijft populair

Het totaal aantal domeinen met .nl is te vergelijken met 1 registratie op iedere 3 inwoners van Nederland. Ook bij Hostnet is de .nl domeinnaam veruit het populairst: 65% van alle registraties is een .nl. “In de toekomst willen wij Nederland daarin graag blijven voorzien”, besluit Arthur Zonnenberg.

 

Over Hostnet

Hostnet is een klantgerichte en betrouwbare hostingprovider, die al sinds 1999 actief is op de particuliere en zakelijke internetmarkt. Sindsdien is Hostnet uitgegroeid tot één van de grootste spelers op de Nederlandse markt. Naast domeinregistratie, webhosting en e-mail, kunnen klanten bij Hostnet terecht voor Virtual Private Servers (VPS), Dedicated Servers en cloud hosting. Hostnet beheert 800.000 domeinnamen en 60.000 websites voor meer dan 250.000 klanten (aantallen per 1 januari 2015). Service staat bij deze Amsterdamse hostingprovider centraal. Hostnet heeft als missie ondernemende mensen te helpen hun dromen en ambities te realiseren met de beste online oplossingen.

Intussen valt de belangstelling voor vorig jaar nieuw ingevoerde  toplevel domeinnamen erg tegen. Veel van de destijds aangevraagde domeinnaamregistraties worden niet verlengd. De gemeente Amsterdam, destijds enthousiast over .amsterdan, heeft de procedure doorgezet en gebruikt de TLD met enthousiasme.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...