Hotels Trump nogmaals gehackt: gegevens op straat

De hotelketen van de presidentskandidaat van de VS Donald Trump heeft nogmaals te maken gehad met malware. Hierdoor zijn creditcardgegevens gestolen. Dat beweren althans diverse niet bekend gemaakte bronnen uit de financiële sector aan KrebsOnSecurity. Volgens de bronnen zijn de Trump-hotels in New York, Toronto en Honolulu vrijwel zeker getroffen door de aanval. Deze aanval is de tweede keer in een klein jaar tijd.

De eerste aanval vond in juli 2015 plaats. Ook toen bracht KrebsOnSecurity het voorval aan het licht. Destijds duurde het lang voordat woordvoerders van Trump Hotel Collection de hack erkenden. Ditmaal stelt een woordvoerder de beweringen ‘grondig te onderzoeken’.

Trump is niet de enige hotelketen die door hacks wordt getroffen. Wel is de huidige presidentskandidaat voor de Republikeinse partij in de VS degene die onlangs stelde dat de VS achterloopt als het gaat om cybersecurity. Tegen de New York Times zij hij:  “We waren zo ongeveer de oprichters van het internet, maar we zijn nu al zo achterhaald!”

Overigens is de hotelketen van Trump niet de enige die de laatste jaren door hacks is geraakt. Hilton, Hyatt en Starwood werden eerder ook al slachtoffer van malware die creditcardgegevens buit maakte. Nog niet duidelijk is of de incidenten samenhangen of op zichzelf staan.

 

Gerelateerde berichten...