Hybride CES van start

techbeurs CES 2020 CES 2022

De hybride CES (Consumer Electronics Show) gaat deze week van start ondanks corona. De grootste techbeurs van de wereld duurt wel een dag korter, en veel bedrijven besloten alleen online aanwezig te zijn. Het fysieke deel vindt plaats in Las Vegas.

Ook voor deze editie gooide corona roet in het eten. CES 2022 is normaal gesproken een ontmoetingsplaats van meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. Aanvankelijk hadden veel grote bedrijven toegezegd te komen, maar de komst van de omikronvariant zorgde voor een regen aan afzeggingen.

Dat gold vooral voor techreuzen als Meta (moederbedrijf van Facebook), Twitter, Intel,  Microsoft, Google, Amazon, Panasonic en NVIDIA. Intussen is duidelijk dat ze online wel presentaties zullen geven.

Anderen zijn toch ook fysiek aanwezig, zij het vaak in afgeslankte vorm. Wel is het zo dat alle fysieke presentaties en keynotes ook live gestreamd worden.

Nederlandse bedrijven

Onder de Nederlandse bedrijven die zouden komen, zijn er zeker 50 afzeggingen voor het fysieke deel. De grootste daarvan is Philips. Toch reizen nog steeds rond de 55 ondernemingen af naar Las Vegas, al is dat dit jaar zonder vertegenwoordiging van ministers. Dat is volgens het ministerie van Economische Zaken alsnog de grootste afvaardiging van de laatste jaren.

De organisatie zegt intussen wel een succesvolle beurs te verwachten. Dat komt bijvoorbeeld door een aantal vooraankondigingen. Samsung kondigde bijvoorbeeld de komst van een aantal nieuwe televisies aan met NFT’s en hoge beelververssnelheid. Verder kwam LG met de ‘Media Chair’. Dat is een kantelbare massagestoel met ingebouwde tv.

Verder houden veel kopstukken van grote bedrijven keynotes en webinars over diverse onderwerpen. Die variëren van 5G tot blockchain, IoT en cryptovaluta.

Lees ook:
  • Omikron zorgt voor onzekerheid rond doorgaan CES 2022
  • De werkplek van de toekomst

Gerelateerde berichten...