De werkplek van de toekomst

Lamp op hand

LiberWorkspace van License Partners

Met alle berichtgeving omtrent de werkplek van de toekomst, zouden we bijna denken dat dit voor iedere organisatie gesneden koek is. Toch kan nog lang niet iedere IT-organisatie een betrouwbare, veilige en gestroomlijnde werkplek aanbieden voor iedereen, altijd, overal, op elk device. Met de toegenomen mobiliteit en het ambulante werken is dit niet langer een luxe, maar een vaste IT-waarde.

License Partners heeft haar roots in de ontzorging van Microsoft licenties. Al ruim tien jaar adviseren wij op het gebied van licentiebeleid. Als Microsoft Partner leveren wij, anders dan de meeste andere partners, zowel nieuwe als gebruikte on-premise licenties. Deze leveren we ook in combinatie met cloud-oplossingen. Hiermee ontzorgen wij organisaties en helpen wij ze bij het realiseren van flinke, meerjarige besparingen. Vanuit deze ervaring én de vraag van klanten, is onze werkplekoplossing LiberWorkspace ontstaan.

Hybride applicatielandschap

We weten allemaal dat wanneer een bedrijf zijn medewerkers niet of onvoldoende ondersteunt met IT, deze op zoek gaan naar hun eigen oplossingen. Deze zogenoemde schaduw-IT is een doorn in het oog van security. De IT-afdeling heeft geen enkel overzicht meer over het eigen landschap, waardoor de boel zo lek wordt als een mandje. Om het heft weer in eigen handen te nemen, biedt License Partners met LiberWorkspace een state-of-the-art digitale werkplekoplossing. Het maakt niet uit of  u in de cloud (private/public) werkt, in huis (on-premise/legacy) of met een hybride applicatielandschap. LiberWorkspace ontsluit binnen één werkplekomgeving alle benodigde applicaties snel en probleemloos voor computers, laptops, tablets en smartphones. Altijd en overal!

Hoogste securitystandaarden

Deze flexibele en veilige werkplekoplossing kan worden ingezet in iedere sector. Een van de vele onderdelen van LiberWorkspace is Microsoft Graph API. Dat is de toegangspoort tot data en intelligentie in Microsoft 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. De experts van License Partners hebben ruime ervaring met Graph API, zodat SaaS- en legacy-applicaties binnen één werkplekomgeving kunnen worden gecombineerd. Gebruikers hoeven niet langer te schakelen tussen omgevingen. Via Single Sign On (SSO) authenticatie logt de gebruiker één keer in voor alle toepassingen. LiberWorkspace werkt ook met Microsoft System for Cross-Domain Identity Management (SCIM). Kortom, de beveiliging is ingericht volgens de hoogste standaarden van Microsoft en kan worden aangevuld met bijvoorbeeld en e-mailsecurity- oplossing zoals Vadesecure, Zorgmail, Zivver en SmartLocker. Ongewoon gedrag volgens spoofing of vreemde login-pogingen, worden direct gerapporteerd en gepareerd. Vervolgens maakt License Partners LiberWorkspace volledig op maat voor uw specifieke eisen en wensen (Zie het kader ‘Op maat’).

Eigenaarschap

Voor iedere organisatie die nu nog met een on-premise werkplekconcept werkt, is de overstap naar LiberWorkspace een solide stap richting de toekomst. De digitale werkplek is intuïtief en gebruiksvriendelijk. De werkplek is altijd up-to-date, zodat u geen omkijken meer heeft naar upgrades of updates. Bovendien ontwikkelt uw nieuwe werkplek mee met de cloud van Microsoft.
Medewerkers kunnen hun eigen werkplek volledig personaliseren, wat eenvoudig is te realiseren via de intuïtieve en gebruiksvriendelijke User Interface. Op basis van self-service krijgt iedereen meer eigenaarschap voor zijn of haar werkplek. Dit is mogelijk zonder dat de beheerder concessies hoeft te doen aan onderhoud en controle. Sterker nog, de IT-afdeling heeft nauwelijks werk aan LiberWorkspace. Via Autopilot, op basis van Microsoft Intune (MDM), zijn apparaten direct gereed voor gebruik. Alle applicaties – legacy en SaaS – en instellingen zijn automatisch ingericht en medewerkers kunnen direct aan de slag. LiberWorkspace maakt het beheer goedkoper door eenvoud en korte doorlooptijden. Bestaande platformen of eigen omgevingen vormen geen barrière meer.

Vriendelijk en eenvoudig

De opschaling naar een digitale werkplek in de cloud is eenvoudig te realiseren. Vooraf voert License Partners een gedegen onderzoek uit naar de haalbaarheid, de uitvoering en de adoptie. HIerdoor is de zogeheten ‘onboarding’ van de medewerkers op de werkomgeving van de toekomst een fluitje van een cent. Iedere medewerker kiest zelf wat relevant is voor haar/hem, binnen de grenzen van het vooraf ingestelde rechtenprofiel van de betreffende ‘persona’. Alle apps die passen in de specifieke rechten van deze ‘persona’ – online, lokaal, nieuw en oud – zijn dan beschikbaar, snel en betrouwbaar. Datzelfde geldt voor alle data. Met LiberWorkspace komt een eind aan het oeverloos heen en weer sturen van Microsoft-bestanden (Word, PowerPoint, Excel). Online kunnen meerdere collega’s tegelijk real-time aanpassingen doorvoeren.
De volledige integratie van Microsoft Teams maakt dit nog eenvoudiger. De samenwerking tussen collega’s via chat, aan documenten of tijdens vergaderingen krijgt hiermee een boost. En, niet onbelangrijk, via de Compliance Manager voldoet LiberWorkspace aan normeringen zoals ISO 27001, AVG/GDPR, NEN7510 enzovoort.

Met LiberWorkspace wordt het beheer vele malen eenvoudiger. Bovendien bieden besparingen op licenties meer financiële ruimte voor andere IT-projecten. Wacht niet langer en zet een stap richting de toekomst.

Op maat

Onlangs is LiberWorkspace live gegaan bij TromboseZorg Dichtbij (TZD). De medewerkers van deze jonge en hybride zorgorganisatie werken deels vanuit huis, op kantoor of een andere plek. Ans Hendrikx, kwartiermaker bij TZD, is goed te spreken over de samenwerking. “License Partners schakelt snel, is pragmatisch en denkt goed mee met ons als klant.” Om LiberWorkspace voor TZD op maat te maken, integreerde License Partners Trodis van ASolutions in de werkplekoplossing. Trodis is een uitgekristalliseerde applicatie die middels Microsoft Graph API verbonden is met TZD. Dit gebeurt op een efficiënte, moderne en veilige manier, waarbij de privacy van de patiënt volledig wordt gewaarborgd. In de LiberWorkspace voor TZD is onder meer ook telefonie in de werkplekoplossing geïntegreerd.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...