LiberWorkspace: zorgeloos werken, altijd en overal

License Partners presenteert: LiberWorkspace

We kennen License Partners allemaal van de alternatieve licentiescenario’s. Daarmee neemt Licence Partners u niet alleen veel zorgen uit handen, hun expertise realiseert ook nog eens enorme besparingen. Maar wist u dat License Partners ook gespecialiseerd is in digitale werkplekconcepten?

License Partners biedt een state-of-the-art digitale werkplekoplossing: LiberWorkspace.
Werken uw mensen met applicaties uit de cloud én met verouderde applicaties die on-premise draaien? Geen punt voor LiberWorkspace. Binnen één werkplekomgeving ontsluit u alle benodigde applicaties snel en probleemloos voor computers, laptops, tablets en smartphones. Altijd en overal!

Eén en dezelfde werkplek, op ieder apparaat en overal!

Een van de vele onderdelen van LiberWorkspace is Microsoft Graph API. Dat is de toegangspoort tot data en intelligentie in Microsoft 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. De experts van License Partners hebben ruime ervaring met Graph API, zodat SaaS-applicaties en legacy-applicaties binnen één werkplekomgeving kunnen worden gecombineerd. Gebruikers hoeven dus niet meer voortdurend te schakelen tussen omgevingen. Via Single Sign On (SSO) authenticatie logt de gebruiker één keer in voor alle toepassingen. De beveiliging is ingericht volgens de hoogste protocollen van Microsoft, en kan worden aangevuld met bijvoorbeeld een e-mailsecurityoplossing zoals Vadesecure, Zorgmail, Zivver en SmartLocker. Ongewoon gedrag zoals spoofing of vreemde login-pogingen, worden direct gerapporteerd. Deze basis – Graph API en security – is geschikt voor alle organisaties in iedere denkbare sector. Vervolgens maakt License Partners LiberWorkspace volledig op maat voor uw specifieke eisen en wensen (zie het kader ‘In de praktijk’).

Toekomst

Voor iedere organisatie die nu nog met een on-premise werkplekconcept werken, is de overstap naar LiberWorkspace een solide stap richting de toekomst. De digitale werkplek is intuïtief. Single Sign On geeft op ieder gewenst apparaat toegang tot alle voor de gebruiker beschikbare toepassingen; van e-mail en agenda tot CRM en financials.
De gebruiksvriendelijke werkplek is altijd up-to-date, zodat u geen omkijken meer heeft naar upgrades of updates. Uw nieuwe werkplek ontwikkelt mee met de cloud van Microsoft.
Voor iedere specifieke wens of eis is een oplossing voorhanden. Medewerkers kunnen hun eigen werkplek volledig personaliseren, wat eenvoudig is te realiseren via de intuïtieve en gebruiksvriendelijke User Interface.
Dankzij self-service krijgt iedereen meer eigenaarschap voor zijn of haar werkplek. Dit is allemaal mogelijk zonder dat de beheerder concessies hoeft te doen aan onderhoud en controle. Sterker nog, de IT-afdeling heeft nauwelijks werk aan LiberWorkspace. Via Autopilot, op basis van Microsoft Intune (MDM), zijn apparaten direct gereed voor gebruik. Alle applicaties – legacy en SaaS – en instellingen zijn automatisch ingericht en medewerkers kunnen direct aan de slag. LiberWorkspace maakt het beheer goedkoper door eenvoud en korte doorlooptijden. Bestaande platformen of eigen omgevingen vormen geen barrière meer. Kunt u geen afscheid van een legacy applicatie?  Is het belangrijk dat data in een Nederlands datacenter blijft? Of is een combinatie van verschillende platformen gewenst? Het past allemaal in één uniforme digitale werkplek oplossing van License Partners.

Vriendelijk en eenvoudig

De opschaling naar deze digitale versie in de cloud is eenvoudig te realiseren, wat geldt voor organisaties in alle sectoren. Met de dienstverlening van License Partners is de onboarding van de medewerkers op de werkomgeving van de toekomst een fluitje van een cent. Iedere medewerker kiest zelf wat relevant is voor haar/hem. Alle apps – online, lokaal, nieuw en oud – zijn beschikbaar, snel en betrouwbaar. Datzelfde geldt voor alle data. Door integratie van de eigen huisstijl is de overgang vriendelijk en eenvoudig.
Met LiberWorkspace komt een eind aan het oeverloos heen en weer sturen van Microsoft-bestanden (Word, PowerPoint, Excel). Online kunnen meerdere collega’s tegelijk en real-time probleemloos aanpassingen doorvoeren. De volledige integratie van Microsoft Teams maakt dit eens temeer eenvoudig. De samenwerking tussen collega’s via chat, aan documenten of tijdens vergaderingen krijgt hiermee een boost. En, niet onbelangrijk, via de Compliance Manager voldoet LiberWorkspace aan normeringen zoals AVG/GDPR, NEN7510 enzovoort.

Zoals het License Partners betaamt, kunt u met LiberWorkspace interessante kostenbesparingen realiseren. Beheer wordt vele malen eenvoudiger, besparingen op licenties bieden meer financiële ruimte voor andere IT-projecten en doorlooptijden worden korter.

In de praktijk

Onlangs is LiberWorkspace live gegaan bij de trombosedienst van CWZ (Canisius Wilhelmina Ziekenhuis) in Nijmegen. Deze dienst zal binnenkort samengaan met het Result Laboratorium en zal dan gaan heten TromboseZorg Dichtbij (TZD). De medewerkers van deze jonge en hybride zorgorganisatie verstrekken doseeradviezen aan patiënten. Zij werken deels vanuit huis, op kantoor of een andere plek. Ans Hendrikx is kwartiermaker bij TZD en zij is goed te spreken over de samenwerking. “License Partners schakelt snel, is pragmatisch en denkt goed mee met ons als klant.”
Om LiberWorkspace op maat te maken, integreerde License Partners Trodis van ASolutions in de werkplekoplossing. Trodis is een uitgekristalliseerde applicatie die middels een graph API verbonden is met de TZD. In de (Microsoft) cloud-omgeving wordt in LiberWorkspace via securitygroepen toegang verleend aan de juiste personen. Het maakt alle gegevens voor trombosedienst én patiënt beschikbaar in één systeem. Dit gebeurt op een efficiënte, moderne en veilige manier, waarbij de privacy van de patiënt volledig wordt gewaarborgd. Informatie uit Trodis is realtime uitwisselbaar is met alle gangbare Ziekenhuis- en Laboratorium Informatie Systemen. In deze specifieke situatie heeft License Partners Trodis aangeboden in een persona dashboard, waardoor de nieuwe werkplek volledig op maat is van de trombosedienst en haar medewerkers. In de LiberWorkspace voor TZD is onder meer ook telefonie in de werkplekoplossing geïntegreerd.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X