Hybride samenwerken kent kansen en uitdagingen

spaces

Of bedrijven het leuk vinden of niet, werknemers houden van hybride werken. En deze vorm van werken blijkt succesvol. Hybride medewerkers – die gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk op afstand werken – zijn productiever en meer betrokken dan medewerkers die volledig op kantoor of volledig op afstand werken. Dit blijkt uit onderzoek van Citrix. Hybride medewerkers zeggen zich ook beter te voelen. En dit zowel fysiek als mentaal. En ze zijn positiever over hun organisatie. Althans, als die zorgt voor optimale tools om samen te kunnen werken.

En aan dat laatste schort het regelmatig, constateert Corel Corporation in nieuw onderzoek. Hieruit blijkt dat 32% van de werknemers hun werkgever hebben verlaten of dit overwegen te doen vanwege een slechte ervaring op het gebied van samenwerking. Daarnaast claimt maar liefst 61% van de respondenten dat slechte samenwerking hen ten minste 3 tot 5 uur per week aan productiviteit kost. 22% zegt zelfs tot wel 6 uur per week te verspillen.

Virtual-first ervaring

Technologie is, kortom, een van de belangrijkste succesfactoren bij het ondersteunen van hybride werken. En bij het bieden van de virtual-first ervaring die nodig is. Werknemers willen over de juiste tools kunnen beschikken om te kunnen werken waar ze willen en hoe ze willen om het meest productief te zijn. Ze verwachten van hun werkgevers dat zij hen dit leveren

Frusteratries

Het is daarom van het grootste belang dat de ruis en de afleiding die door technologie kunnen ontstaan, worden weggenomen. Een voorbeeld hiervan is het aantal applicaties en wachtwoorden die werknemers nodig hebben om hun werk te kunnen doen. De gemiddelde werknemer moet bijvoorbeeld vier of meer applicaties gebruiken om een enkel bedrijfsproces uit te voeren. Om toegang te krijgen tot deze applicaties moet hij of zij verschillende wachtwoorden onthouden en met een groot aantal verschillende interfaces omgaan. Uit beide onderzoeken blijkt dat dit als frustrerend wordt ervaren. Bovendien werkt het vertragend.

Gerelateerde berichten...

X