iDEAL noteert miljardste betaling in 2021

ideal betaalmethode

Betaalplatform iDEAL noteert de miljardste betaling in 2021. Voor het eerst sinds de invoering in 2005 noteerde de digitale betaalmethode binnen één kalenderjaar een miljard betalingen.

Om die mijlpaal luister bij te zetten, steunde ook Currence afgelopen weekend de Maarten van der Weijden Foundation voor kankeronderzoek. In het weekend waarin de miljardste iDEAL-betaling van 2021 is uitgerekend, probeerde Maarten van der Weijden een nieuw zwemrecord te vestigen door langer dan 31 uur en 7 minuten onafgebroken tegen de stroming in te zwemmen. Doneren kan alsnog want de actie loopt nog het hele jaar door.

Het eerste miljard iDEAL-betalingen vond medio 2016 plaats. Dat was ruim 10 jaar na de lancering. Daarna ging het snel. Het tweede miljard iDEAL-betalingen was al twee jaar later, eind 2018.

Nu haalt het platform een heel miljard transacties in minder dan een jaar. Begin volgend jaar zal het dan ook het vijfde miljard betalingen aantikken.

Maarten van der Weijden

iDEAL is zeer succesvol bij inzamelingen door goede doelen zoals de Maarten van der Weijden Foundation. Sinds hij zelf genas van leukemie heeft Maarten via de bekendste digitale betaalmetode ruim 12 miljoen euro ingezameld voor onderzoek naar kanker.

Afgelopen weekend zamelde Maarten met zijn recordpoging geld in voor onderzoek naar kanker bij mensen met een verstandelijke beperking. Dankzij de steun van Currence iDEAL en andere partners gaat iedere ingezamelde euro volledig naar kankeronderzoek.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...