Indonesische docenten volgen Nederlandse opleiding IT security

data

Een aantal Indonesische docenten volgt in Nederland de Information en IT-Security en Ethical Hacking-cursussen. Ze deden dit bij de Security Academy. Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met de Indonesische regering, de INIT-Group Foundation en SECO-Institute.

Inmiddels hebben 15 docenten in de Toegepaste Wetenschappen van Hoge Technische Scholen in Indonesië, trainingen kunnen volgen in Nederland. De Indonesische docenten hadden hier les en deden examen. Ze zijn nu  gecertificeerd voor de cursussen:

• Information Security Foundation
• IT-Security Foundation en  IT-Security Practitioner
• Ethical Hacking Foundation en Ethical Hacking Practitioner

Met de opgedane kennis kunnen deze docenten nu Information en IT-Security en Ethical Hacking-lessen geven aan studenten in Indonesië. Dit samenwerkingsproject is de start van een groter scholingsprogramma in Indonesië. De start hiervan vindt in de nabije toekomst plaats.

Budi Santoso, Programma Manager, en de heer Uwes, onderdirecteur van het Ministerie van Hogere Scholing in Indonesië, waren bij de diploma-uitreiking in Kasteel
Woerden aanwezig. Ze benadrukten dat de Indonesische regering hoge prioriteit geeft aan het opleiden van
studenten in de Information en IT-Security.

 

Sri Lanka

Het initiatief staat niet op zich. Naast Indonesie is IT-dienstverlening en software-ontwikkeling booming business in heel Azië. Er is in de hele regio dus enorm veel behoefte aan gekwalificeerd personeel.

Veel landen als India, de Filippijnen en Bangladesh kiezen voor dienstverlening en outsourcing. Sri Lanka kiest juist voor softwareontwikkeling.

 

Colombo

Colombo groeit tegen de klippen op. In het centrum verrijst de ene wolkenkrabber na de andere. Kantoortorens, luxe appartementengebouwen. Het contrast met de vaak arme buitenwijken is groot.

Toch valt het met de échte armoede mee in Sri Lanka. “Onze levensstandaard is relatief hoog”, zegt Ali Ashique, directeur van SLASSCOM (Sri Lanka Association for Software and Services Companies).

Tweehonderd it-bedrijven met een gezamenlijke omzet van 2,1 miljard dollar zijn hier lid van. “Wat ons onderscheidt is dat inwoners uit Sri Lanka erg hechten aan vrije tijd en zelfontplooiing. Ze werken niet alleen om geld te verdienen, maar willen ook leuk werk. Vrijwel iedereen heeft een basisopleiding. Minder dan 3 procent van de inwoners is analfabeet.”

Er is nog een ander onderscheid.Sri Lanka is een van de kleinste landen in Zuidoost-Azië. Dit maakt dat Sri Lankanen zich makkelijk aanpassen aan andere landen en culturen. Daar komt bij dat maar liefst vijf religies in het land vredig samenwonen en ‑werken.

“Sri Lankanen zijn gewend om door andermans bril naar een bepaalde situatie te kijken. Ze zoeken nooit de confrontatie, maar altijd de samenwerking”, meent Ashique. “Bovendien durven ze feedback te geven en ideeën in te brengen.” Dit alles maakt Sri Lanka voor veel grote techbedrijven bij uitstek geschikt om ontwikkelwerk onder te brengen. Waar India en Bangladesh het moeten hebben van outsourcing en managed services, stort Sri Lanka dus op het creatievere en hoogwaardiger werk.

Gerelateerde berichten...