Inflight breedband nu beschikbaar voor vliegtuigpassagiers in Nederland

Vliegtuigmaatschappijen bieden vanaf nu aan ruim 30.000 passagiers per dag inflight breedband. Het heet European Aviation Network (EAN) en is de snelste breedbandservice voor vluchten in Europa.

Het snelle netwerk stelt passagiers onder meer in staat om moeiteloos te browsen, video’s te streamen, sociale media te checken of real-time te gamen. Inflight breedband is op een aantal geselecteerde vluchten beschikbaar, waaronder van Amsterdam naar Londen. Ook op een van de ruim honderd routes vanaf belangrijke Europese bestemmingen zoals Madrid, Athene, Lissabon, Rome en Londen is het nu beschikbaar. Bijna twee miljoen passagiers hebben inmiddels gereisd op vluchten waarop EAN toegankelijk is. Het is niet breed gelanceerd, maar stil via een zogeheten ‘softlaunch’.

 

Nieuwe gebruikerservaring

Het nieuwe inflight breedband. komt tot stand via Inmarsat Aviation.  Met meer dan een miljard passagiers en elf miljoen vluchten per jaar, heeft Europa een van ’s werelds drukste luchtruimen. EAN, ontwikkeld door Inmarsat en Deutsche Telekom (DT). Ze werkten samen met Europese bedrijven als Thales, Nokia, Airbus, Cobham en EAD Aerospace.

Het netwerk is ontwikkeld om aan de specifieke behoeften van de Europese luchtvaart te voldoen: constante inflight breedband in heel Europa. Voor luchtvaartklanten biedt EAN bovendien een snelle installatie: minder dan negen uur per vliegtuig. Dit betekent dus een korte stilstandtijd. Daarnaast zorgt een combinatie van een laag gewicht, lage luchtweerstand en lage onderhoudskosten voor lagere totale operationele kosten.

 

Laptop

De uitrol van het nieuwe netwerk lijkt haaks te staan op het laptopverbod in de cabine van sommige vluchten dat waarschijnlijk wordt uitgebreid. Britse piloten waren er niet blij mee. Laptops in het ruim zien ze als een groter risico dan in de cabine. Het kan leiden tot grote branden in het ruim waar je niet zo snel bij kunt dan wanneer het in de cabine gebeurt.

De piloten slaan alarm naar aanleiding van het Amerikaanse plan om laptops te verbieden op vluchten die van Europa naar de Verenigde Staten gaan.

 

Gerelateerde berichten...

X