ING-keurmerk WiredScore voor WiFi-kwaliteit in gebouwen

man raakt met zijn wijsvinger een tablet aan

Er komt een nieuw keurmerk waarmee je de kwaliteit kunt meten van mobiele- en internetconnectiviteit in gebouwen. Het nieuwe WiredScore moet vastgoedeigenaren helpen gebouwen technologisch toekomstbestendig te maken.

Het keurmerk wordt naar verwachting in november in Nederland beschikbaar. Het geeft inzicht in de kwaliteit van de internet en mobiele verbindingsmogelijkheden in een gebouw. WiredScore geeft vastgoedeigenaren en huurders een goed beeld van de gebruiksvriendelijkheid van een pand. Het keurmerk beoordeelt ook mogelijkheden voor de toepassing van Internet of Things (IoT) en 5G-netwerken.

 

Blinde vlek

De vastgoedtak ING Real Estate Finance is hiervoor een samenwerking aangegaan met WiredScore. Deze organisatie introduceerde in 2013 als eerste ter wereld dit keurmerk in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Ook toen was het bedoeld als oplossing voor de blinde vlek in de vastgoedmarkt voor de kwaliteit van de netwerkmogelijkheden.

Voor het opvragen van het keurmerk kunnen vastgoedeigenaren contact opnemen. WiredScore geeft duidelijkheid over onder andere de snelheid van de internetverbindingen in het gebouw, de veiligheid van dit netwerk en het mobiele bereik. Verder ziet de gebruiker back-upmogelijkheden in geval van een probleem met de bereikbaarheid.

Voorsprong

Het keurmerk biedt commerciële vastgoedbeleggers de mogelijkheid om een voorsprong te nemen in de huidige verhuurdersmarkt. Vastgoedeigenaren kunnen hun gebouw aantrekkelijk maken en houden voor de toekomst door de huurder te laten zien dat ze klaar zijn voor nieuwe technologieën.

Naast verduurzaming is innovatie in slimme gebouwen (smart buildings) een belangrijke stap die bepalend is voor de concurrentiepositie van een pand. De vooruitstrevende duurzaamheidspropositie was dan ook voor WiredScore de doorslaggevende factor om hierbij met ING samen te werken.

 

5% waardestijging

Daarnaast is een onderzoek gestart met de Universiteit van Maastricht om wetenschappelijk te onderzoeken wat de invloed van goede connectiviteit is op de waarde en courantheid van een pand. Ook de vraag of huurders hierdoor langer in een pand blijven komt aan de orde.

In de VS en Engeland is al gebleken dat de huuropbrengsten van gebouwen met het keurmerk zijn gestegen met 5%.

Gerelateerde berichten...

X