IOC organiseert eerste Olympic Virtual Series

Olympische ringen vlag Olympic Virtual Series

Het Internationaal Olympisch Comité, IOC, gaat tijdens de Spelen deze zomer ook aan de gang met esports. Deze Olympic Virtual Series vinden plaats in samenwerking met vijf sportfederaties en ontwikkelaars van e-sports-spellen.

Het IOC schrijft dit op de eigen website. De Virtual Series vinden online plaats en een maand voor de Spelen zelf in Tokio. Dat zal zijn van 13 mei tot en met 21 juni. Het gaat om wielrennen, roeien, honkbal, zeilen en autosport. De Olympic Virtual Series moet een mix worden van achter de computer zitten en actief meedoen.

Het Comité gaat daarvoor samenwerken met een aantal grote bedrijven. In de online versie van wielrennen werkt het IOC bijvoorbeeld samen met een bedrijf dat spellen ontwikkelt voor de fietsen in sportscholen. Dit bedrijf Zwift, gaat daarvoor samenwerken met de Internationale Wielerunie. De bedoeling is om een Olympische virtuele wielrenwedstrijd te maken. Verder komt er ook een e-spelversie voor roeien. Hiervoor werkt het comité onder andere samen met de Internationale Roeifederatie (FISA).

Zeilen en honkbal

De andere vormen van sport vinden alleen virtueel plaats. Zo kunnen mensen spelen op de  mobiele zeilsimulator World Sailing van Virtual Regatta. Dit wordt wel een wereldwijd esports-evenement. Verder komen er honkbalwedstrijden via het nieuwe spel voor PlayStation 4 en Nintendo Switch, eBaseball Powerful Pro Baseball 2020 van Konami.

Vooralsnog is dit laatste spel alleen verkrijgbaar in Japan. Of dat vanwege de Spelen ook wordt uitgerold naar andere landen is nog niet bekend. Ook voor autosport dient een racespel als basis. Hier is dat Gran Turismo. Wat daar precies gaat gebeuren wordt pas later bekend.

De rest van de grote lijnen is overigens ook nog niet duidelijk. In het bericht zegt het IOC dat ze binnenkort een update gaan uitbrengen op de nieuwe OVS-website.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...