KPN wordt naamgever eDivisie

eSport

KPN wordt de naamgever van de eDivisie voetbal. Vanaf de start van het nieuwe seizoen op dertig maart heet het dan de KPN eDivisie.

De eDivisie, de EA SPORTS FIFA 21-competitie waarin alle 18 Eredivisieclubs vertegenwoordigd zijn, start op 30 maart met een nieuw seizoen én een nieuwe naam. De competitie gaat de KPN eDivisie, heten vanwege een exclusief sponsorcontract. De overeenkomst duurt 2,5 jaar. De KPN eDivisie wordt georganiseerd door de Eredivisie CV in samenwerking met DreamHack Sports Games.

Eerder

Vorig jaar november was het bedrijf al samen met FBTO en H&M als Official Partner van de eDivisie. Vanaf komend seizoen breidt het bedrijf de steun dus uit. Dat komt vooral door de groeiende populariteit van eSports.

Het vorige eDivisie-voetbalseizoen, tussen november en januari, werd door meer dan 500.000 unieke kijkers bekeken. Nog nooit keken er zo veel unieke kijkers naar deze versie van eSports. De KPN eDivisie Finale realiseerde toen de hoogste gemiddelde kijktijd sinds de oprichting van de competitie van maar liefst 20 minuten. Ajax won die finale op 6 januari 2021 van Vitesse en is de regerend kampioen.

De KPN eDivisie is elke dinsdag en woensdag tussen 17.30 en 20.30 uur live te zien via het YouTube-kanaal van de Divisie. Alle wedstrijden worden voorzien van commentaar door influencers als Koen Weijland, Frank van der Slot, Bas van Velzen en Raoul de Graaf.

eSports

De stap van KPN om de voetbal-eDivisie te adopteren is een blijk van vertrouwen volgens Arnoud Schonis, Project Manager eSports bij de Eredivisie CV: “Dit is een enorme stap voor esports in Nederland en we zijn trots dat een van de grootste bedrijven van Nederland zijn vertrouwen in de KPN eDivisie nog meer uitspreekt.

Hiermee bouwen wij aan ons betrouwbare en professionele imago en bereiken en vermaken we nóg meer jonge voetbal- en EA SPORTS FIFA-fans. Met een samenwerking van 2,5 jaar kunnen we samen met KPN, DreamHack Sports Games en onze andere partners de eSports-divisie structureel en stabiel uitbreiden.”

€ 50.000,- prijzengeld

Van 30 maart tot en met 2 juni strijden de 18 Eredivisieclubs om de kampioensschaal en € 50.000,-. Elke dinsdag en woensdag worden gedurende zeven weken in totaal 17 speelrondes gespeeld, waarna een ranglijst van 1 tot en met 18 bekend is. De nummer 1 tot en met 4 van die ranglijst kwalificeren zich direct voor de KPN eDivisie Finals; de nummer 5 tot en met 12 strijden in een playoff om de resterende vier finaleplaatsen. Op woensdag 2 juni nemen acht clubs het tegen elkaar op in de KPN eDivisie Finals.

Ten opzichte van het vorige seizoen zijn er drie spelerswisselingen. Ryan Tilborg van Feyenoord wordt vervangen door Collin Dekkers, die zijn rentree maakt na eerder te hebben gespeeld voor RKC Waalwijk. FC Emmen vervangt Toon Buné voor de Zweedse Oliver Uttgren (Oliboli).

VVV-Venlo verwelkomt Stefano Pinna terug in de KPN eDivisie, nadat hij twee jaar geleden voor PSV uitkwam. Vooral de toetreding van ‘Oliboli’ valt op. Dit seizoen won hij al een groot Europees toernooi en de FIFA eClub World Cup. Hiermee versterkt de KPN eDivisie haar positie als een van de meest professionele, competitieve en toonaangevende EA SPORTS FIFA-competities in de wereld.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...