ISPConnect en ICTRecht breiden samenwerking uit

AVG hoofdpijn okta

ISPConnect en juridisch adviesbureau ICTRecht breiden de samenwerking uit die is opgezet rond de invoering van de AVG. Op deze manier blijft het mogelijk voor de meer dan 80 leden van de branchevereniging om kosteloos deskundig advies te ontvangen over privacy- en AVG-vraagstukken.

In aanloop naar de invoering van de AVG op 25 mei 2018 hebben ICTRecht en ISPConnect gezamenlijk een helpdesk ingericht voor hosters en MSP’s. ICTRecht opereert sinds 2004 op innovatieve wijze in de branche en geeft organisaties direct toepasbaar privacy-advies voor hun vaak complexe en innovatieve diensten.

“Zeker in aanloop naar de ingangsdatum van de AVG waren er veel vragen over privacy issues, compliancy en verwerkersovereenkomsten”, zegt Simon Besteman, directeur van ISPConnect. “Maar we zien ook na de ingangsdatum dat de AVG een lastig onderwerp blijft voor internet service providers. Dat komt mede doordat er nog steeds onduidelijkheid heerst over de precieze invulling van de wet.”

Volgens Besteman is daarom is besloten de samenwerking met ICTRecht te verlengen. De cloud- en hostingsector wordt hiermee zo goed mogelijk ondersteund. “Onze sector zal de gevolgen van de AVG natuurlijk zwaarder voelen dan andere sectoren. Iedere hosting- en cloudprovider verwerkt namelijk grote hoeveelheden privacygevoelige data.”

 

Hulplijn

De gratis hulplijn van ISPConnect en ICTRecht is bereikbaar via email, leden kunnen mailen naar: privacy@ispconnect.nl. In principe kunnen alle deelnemers van ISPConnect er terecht met hun privacy- en AVG-vragen. Vervolgens worden zij zo goed mogelijk op weg geholpen door de experts van ICTRecht.

Hierbij geldt wel een fair use policy. Wordt het duidelijk dat de vraag meer begeleiding vereist, dan kan dat tegen een gereduceerd tarief. Vragen die worden gesteld, zullen niet met anderen gedeeld worden, beide initiatiefnemers garanderen privacy.

 

Gerelateerde berichten...

X