Kinderen denken mee met ontwikkeling app StoMakker

tablet met app als puzzelstukjes

Bij de ontwikkeling van de app StoMakker denken kinderen mee. Dat is een gevolg van het feit dat de ontwikkelaars begin dit jaar de Medische Inspirator Prijs 2020-2021 van ZonMW wonnen.

Dat kwam vooral door de samenwerking tussen patiënt, patiëntenorganisatie en onderzoeker. Met de hoofdprijs van €100.000 kwam de ontwikkeling van de app in een stroomversnelling. Onlangs organiseerde de initiatiefnemer een inspirerende gamesessie waarbij kinderen meedachten over de inhoud van de app.

Wat is de kinderstoma-app?

Een stoma heeft vaak veel impact op het leven van een kind. De app StoMakker leert kinderen via educatieve games spelenderwijs omgaan met hun stoma. Bij de ontwikkeling van deze app werken artsen en ervaringsdeskundigen nauw met elkaar samen. Zo kun je goede en begrijpelijke informatie aanbieden, die aansluit op de belevingswereld van het kind.

In de app kunnen kinderen ook beveiligd chatten met andere kinderen met een stoma. Op deze manier bied je de kinderen een mooi platform voor het uitwisselen van ervaringen.

Tijdens de gamesessie mochten kinderen tussen 7 tot 13 jaar meedenken over de inhoud en de games in de app. Dat leverde veel waardevolle input op, waar de initiatiefnemers mee verder kunnen. Daarnaast gaf het de kinderen ook de gelegenheid om andere lotgenoten te ontmoeten.

Prijs

In deze laatste ronde van de Medische Inspirator prijs streden er drie mooie onderzoeken tegen elkaar voor de meeste publieksstemmen. Naast de hoofdprijs van € 100.000,- werden ook de 2e en 3e prijs uitgereikt. De 2e prijs van € 75.000 ging naar het project Geef XLA geen tijd. Het project Darmonderzoek zonder pijn ontving de 3e prijs van € 50.000.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X