KPN gaat uitrol glasvezel versnellen

glasvezel in draad

KPN gaat de uitrol van glasvezel in ons land drastisch versnellen. De bedoeling is dat het aantal glasvezelaansluitingen tot eind 2025 gaat verdubbelen. Dat maakt het bedrijf bekend bij de presentatie van de strategie update Accelerate to Grow.

De komende drie jaar gaat jet bedrijfin totaal ongeveer 3,5 miljard euro investeren. Tot eind 2025 gaat het aantal huishoudens met glasvezel daardoor verdubbelen. Op termijn moet meer dan 80% van Nederland de beschikking hebben over glasvezel.

Nederland digitaliseert

Op dit moment ligt er bij een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. Vanaf volgend jaar worden jaarlijks circa 500.000 nieuwe lijnen uitgerold. Voor het bedrijf is dat een recordaantal. Over drie jaar heeft meer dan de helft van Nederland glasvezel. Dat is circa 65%. KPN belooft dat ook dit netwerk open blijft voor concurrerende aanbieders.

Het bedrijf gaat tegelijkertijd met die uitrol MKB-klanten een vergelijkbare ervaring en service bieden als consumenten. Door klantprocessen verder te vereenvoudigen en digitaliseren, kunnen straks ook zakelijke klanten eenvoudig vanuit standaard modules zelf hun digitale dienstenpakket samenstellen, online.

De kosten van levering gaan omlaag en de klantervaring verbetert verder. Bovendien is er voor zakelijke klanten keuze uit aanvullende diensten van tal van partners op het gebied van security, cloud en werkplek. Als one-stop shop voor ondernemers verwacht het bedrijf dat de omzet van het MKB-segment eind 2021 zal stabiliseren.

Tegelijk komt er verbetering in de MijnKPN app voor zowel consumenten als kleinzakelijke klanten. Het bedrijf wil bijvoorbeeld zorgen dat content van digitale partners zoals Netflix en Amazon Prime aan hun telecompakket kunnen toevoegen en weer stopzetten.

 

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X