Kwartaalcijfers Google vallen lager uit; bij Alphabet juist hoger

https://www.pinterest.co.uk/nataschawacker/fieni/

Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van techreuzen Alphabet (Google) en Microsoft blijkt dat het moederbedrijf van Google latere omzetten boekte dan verwacht. Dat valt bij Microsoft juist hoger uit. Dat laatste was met name te danken aan de hogere opbrengsten uit zakelijke clouddiensten.

De Google-moeder draaide de afgelopen drie maanden 33,7 miljard dollar omzet. Dat is omgerekend rond de 30 miljard euro. Analisten hadden iets betere resultaten verwacht.

Op zich groeide de omzet van de techreus met 21%. Deze groei is vergeleken met hetzelfde kwartaal in het vorige jaar. Dat de groei tegenvalt komt omdat analisten een hogere groei hadden verwacht, namelijk 34 miljard dollar.

 

Advertenties

Het bedrag dat het bedrijf moet afdragen aan allerlei partners die zorgen voor distributie van zowel de zoekmachine als de  browser van Google, bedroeg afgelopen kwartaal 6,6 miljard dollar. Dit was 23% van de totale inkomsten aan advertenties van de zoekreus.

Mobiele zoekopdrachten zitten in de lift, net als zakelijke oplossingen. Het nettoresultaat steeg naar 9,2 miljard dollar dit jaar. Vorig jaar was dat 6,7 miljard dollar. Omgerekend is dat rond de 8 miljard euro.

 

Microsoft

Microsoft draaide juist een beter kwartaal dan verwacht. Dit was vooral toe te schrijven aan het groeiende aantal bedrijven dat ging werken met de clouddiensten en Office 365-programma’s van dat bedrijf. De resultaten werden gisteren bekendgemaakt in de jongste kwartaalcijfers van het bedrijf.

De afgelopen drie maanden boekte het bedrijf 29,1 miljard dollar winst. Dat komt neer op 25,5 miljard euro. De omzet in het derde kwartaal steeg met 19 procent. Dit is in vergelijking met de cijfers van hetzelfde kwartaal in het vorige jaar.

Microsoft keerde 6,1 miljard dollar dividend uit aan aandeelhouders. Dit is 27% hoger in vergelijking met het zelfde kwartaal vorig jaar.

De netto winst van het bedrijf was 34 procent hoger en steeg naar 8,8 miljard dollar, omgerekend 7,7 miljard euro. Dit terwijl dat vorig jaar in het zelfde kwartaal nog 6,6 miljard dollar was.

 

Azure

De boekjaren van Microsoft lopen iets anders dan anders. Het afgelopen kwartaal zijn voor het bedrijf het eerste fiscale kwartaal van het boekjaar 2018. In de kwartaalresultaten wordt de groei van clouddienst voor zakelijk gebruik Azure dan ook beschreven als het eerste fiscale kwartaal in het jaar 2019.

Deze groei bedroeg 75 procent. De totale omzet van het hele pakket clouddiensten kwam op 8,6 miljard dollar te staan.

Ook zakelijk Office doet het goed. De omzet hiervan was 17 procent hoger. Ook het pakket Office voor consumenten boekte een stijging. Deze tak steeg 16 procent.  Int totaal gebruiken 32,5 miljoen mensen de programma’s van het bedrijf. Maar de gaming-tak draait het beste van allemaal. Deze omzet steeg dit kwartaal met zeker 44 procent.

Gerelateerde berichten...

X