Lagere kwartaalcijfers HP vallen toch mee

De kwartaalcijfers van HP vallen ook in het derde kwartaal van 2015  lager uit. De nettowinst daalde 13 procent ten opzichte van een jaar eerder tot 854 miljoen dollar. De omzet zakte 8,1 procent naar 25,35 miljard dollar. Volgens Nasdaq valt de daling mee. De cijfers zijn de laatste waarin HP een bedrijf is. In november wordt het bedrijf gesplitst in HP Inc. en HP Enterprise.

Vooral het toekomstige HP Inc.,voornamelijk pc’s en printers, zag de omzet dalen. De pc-omzet verminderde met 13,3 procent tot 7,49 miljard dollar. De desktopdivisie daalde zo’n 20 procent. De omzet uit printers daalde 8,6 procent en kwam uit op 5,1 miljard dollar.

Daarentegen bleef het toekomstige Hewlett Packard Enterprise aardig overeind. De omzet hiervan steeg met 2 procent tot 7 miljard dollar. Vooral de industry standard servers en netwerkapparatuur trokken aan. Wel ging in de zakelijke diensten de omzet met 11 procent omlaag.

In een toelichting op de cijfers meldde HP-CFO, Catherine Lesjak dat het bedrijf op korte termijn 2750 banen gaat schappen. In het kwartaal hiervoor verloren al 3900 werknemers hun baan. In het drie jaar durende ontslagprogramma moeten in totaal 55.000 mensen weg bij HP.

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...