Lancering openbaar kennisplatform online COVID-19-training zorgprofessionals

Alle zorgprofessionals krijgen per direct toegang tot een groot openbaar kennisplatform. Het platform heeft ruim honderd e-learningmodulen. Op korte termijn wordt het aangevuld met blended leertrajecten. Het is opengesteld door twee platforms die al online leerwegen aanboden.

Het platform is bedoeld voor alle zorgprofessionals die behoefte hebben aan meer kennis omtrent COVID-19. Het is per direct beschikbaar voor alle zorgverleners in Nederland en België. Zo kun je onder andere de corona peventie-game spelen, er zijn kennissessies rond reanimatie, en een e-learningtraject voor verpleegkundigen die op een corona-IC gaan werken.

 

Zorgprofessionals mobiliseren

Zorgprofessionals kunnen op dit platform hun medische kennis opfrissen, extra theorie opdoen of nieuwe verpleegtechnische handelingen leren. Het doel is om op zeer korte termijn het aantal handen aan het bed te vergroten. Het openbare kennisplatform biedt zoveel mogelijk zorgverleners in ziekenhuizen, de gehandicaptenzorg en de VVT (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) extra medische kennis. Diverse zorginstellingen en zzp’ers maken al actief gebruik van de aangeboden content.

Het kennisplatform is geschikt voor alle zorgverleners die zoeken naar verbreding en verdieping rondom de zorg die nodig is voor patiënten met het COVID-19-virus. De ruim honderd beschikbare e-learningsmodulen vallen in vier categorieën:

  • algemeen
  • verpleegtechnische handelingen
  • medische apparatuur
  • reanimatie.

In het openbaar kennisplatform is ook een speciale COVID-19-module waarbij zorgprofessionals hun kennis toetsen over het coronavirus via vraaggestuurd leren. Ook zijn er onderdelen ingericht met content voor specifieke sectoren. Denk aan de thuiszorg, gehandicaptenzorg en ziekenhuizen.

 

Relevante content

Het leeraanbod krijgt op korte termijn uitbreiding met onder andere ontwikkelde blended learning-trajecten van Meander Medisch Centrum. Relevante aanvullingen van andere organisaties zijn van harte welkom. Ze worden zo snel mogelijk toegevoegd.

Eind deze maand kwam ook al het samenwerkingsverband Tech tegen Corona tot stand. Dit is een nieuw Initiatief van een aantal Nederlandse techbedrijven dat kosteloos steun biedt in strijd tegen het coronavirus. Het samenwerkingsverband draait net een dag en heeft al zeker tien bedrijven en steun van de overheid.

 

Gerelateerde berichten...

X