Lectoraat Hogeschool Leiden opent digitaalforensisch lab op HSD Campus

Vandaag gaat het digitaalforensisch lab op de HSD Campus officieel van start. Het is  geopend door Patrick Pijnenburg, directeur faculteit Science &Technology Hogeschool Leiden. Hij deed dit samen met Richard Franken, executive director van The Hague Security Delta.

Het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery gebruikt dit lab om forensisch ICT experts op te leiden. Hier kunnen ze kennismaken met toegepast digitaal forensisch onderzoek. Digital Forensics & E-Discovery werkt nauw samen met Forensisch ICT van de opleiding Informatica.

Oplossingen ontwikkelen

Met dit lectoraat geeft The Hague Security Delta (HSD) invulling aan de doelstelling om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Samenwerking tussen bedrijven, kennisinstituten en overheid staat centraal.

Lector Digital Forensics & E-Discovery, Hans Henseler, voorziet nieuwe kansen door het onderwijs aan de praktijk te koppelen.  “Er is een grote vraag naar hoogopgeleide digitaal forensische experts bij overheid en bedrijfsleven. Met de specialisatie Forensisch ICT en de aanwezigheid op de HSD Campus, biedt Hogeschool Leiden een unieke kans om onderzoek en onderwijs te koppelen. Het kan onderwijs en werkveld alleen maar ten goede komen.”

Watch project

Een mooi voorbeeld van de succesvolle aanpak van het Lectoraat is het Watch project van Terre des Hommes. Hier  zoeken de HSD Campus en studenten Forensisch ICT naar digitale manieren om daders van seksuitbuiting van minderjarigen op te sporen. Het nieuwe lab kan dergelijke projecten een boost geven.

 

Gerelateerde berichten...

X