Meer dan de helft van de Nederlandse automobilist gebruikt verkeersapps

Apps die je helpen om van A naar B te gaan zijn in Nederland inmiddels ruimschoots ingeburgerd. Vooral verkeersapps zijn populair in ons land.

Meer dan de helft van de Nederlanders gebruikt een applicatie zoals Google Maps, Flitsmeister of Waze in de auto. En dat is veel vaker dan de gemiddelde Europeaan.

Uit Europees onderzoek onder ruim 5.021 veelal zakelijke automobilisten uit Duitsland, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland, blijkt dat 29 procent van de Europeanen minimaal 1 keer per maand gebruikt maakt van dit soort apps. Terwijl maar liefst 52 procent van de Nederlanders dit doet.

 

OV-apps versus verkeersapps

Apps voor openbaar vervoer, zoals die van de NS en 9292, staan bij Nederlanders op de tweede plek (47 procent). Gevolgd door taxi-apps, zoals die van Uber en TCA (15 procent).

In landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje ligt de situatie net een beetje anders. Daar worden vooral apps voor het openbaar vervoer het meest gebruikt. De verkeersapps komen ook in de top voor, maar scoren lager.

Apps om te carpoolen of auto’s te delen zoals BlaBlaCar, komen bij al deze landen in de top 3. Nederland blijft op dat vlak nog wat achter. Opvallend is dat in Duitsland het gebruik van taxi-apps zoals Uber het laagst scoort van alle mobiliteitsapps.

 

 

 

X