Meer tech-evenementen afgelast om coronavirus

coronavirus dna corona-app

Wegens de uitbraak van het coronavirus is nog een aantal tech-evenementen afgelast. Zo zeggen Microsoft en Epic Games deelname aan de grote conferentie van gamedevelopers GDC af.

De GDC in San Francisco trekt jaarlijks talloze grote gameproducenten. Er worden ook prijzen uitgereikt aan makers. Naast de afzegging van de techreuzen kondigde eerder een aantal andere uitgevers aan niet te zullen komen.

De organisatie meldde vrijdagochtend dat de gameconferentie vooralsnog doorgaat, maar de situatie wel goed in de gaten te houden.

Microsoft doet dit jaar wel mee via een livestream. In de blogpost schrijft het bedrijf niet fysiek te komen “uit voorzichtigheid. We geven met deze maatregel prioriteit aan de gezondheid van spelers, ontwikkelaars, maar ook medewerkers en hun partners.”

Ook Epic Games, maker van het zeer populaire spel Fortnite, kondigde aan van de conferentie weg te blijven. Het bedrijf zegt op Twitter: “Vanwege onzekerheid over gezondheidsproblemen kunnen we helaas geen medewerkers sturen.”

Die zelfde overwegingen om weg te blijven heeft ook Unity, het bedrijf achter een wereldwijd zeer veel gebruikt ontwikkelplatform. “We willen niet dat medewerkers of hun partners hun gezondheid of veiligheid op het spel zetten.” Dat meldt het bedrijf in een bericht.

De bovenstaande bedrijven staan niet alleen. Eerder zegden Sony, Electronic Arts en Kojima Productions ook al af. Allemaal geven ze veiligheid van de medewerkers aan als reden voor het afzeggen.

 

F8 gaat ook niet door

GDC is niet de enige beurs die niet doorgaat vanwege het coronavirus. Zo annuleerde Facebook donderdag ook al Facebook donderdag in een blogpost ontwikkelaarsconferentie F8. Het evenement zou plaatsvinden op 5 en 6 mei in San José.

Als alternatief gaan de geplande online presentaties en aankondigingen wel gewoon door en worden extra lokale evenementen, video’s en livestreams opgezet. Wat er precies gaat gebeuren, waar en wanneer wordt in de komende weken bekend.

 

MWC

Eerder deze maand ging techbeurs Mobile World Congress (MWC) in Barcelona ook niet door. Ook daar waren zorgen om de gezondheid van medewerkers de hoofdreden.

Normaal gesproken trekt het MWC jaarlijks rond de honderdduizend bezoekers en ruim 2.800 exposanten. Dat zitten elk jaar ook tussen de vijf en zesduizend Chinezen bij.

De editie van 2020 had vooral HET congres over 5G moeten worden. Verder zouden de nieuwste snufjes op het gebied van kunstmatige intelligentie, IoT en big data centraal staan.

Veel bedrijven die zouden meedoen hebben al expliciet of in bedekte termen laten weten iets later in het jaar kleinere of heel eigen lanceringsevenementen te gaan houden.

Veel bedrijven laten ook weten dat lancering van nieuwe producten veel later komt dan gepland. Dat geldt onder andere voor Apple.

 

RIVM en noodnummer

Intussen loopt het storm op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieukunde). Woensdag haalde het instituut een zoveelste bezoekersrecord. Dit bevestigde een woordvoerder van het RIVM aan NU.nl na berichtgeving door ANP. Toen bleek dat de site een miljoen keer per dag werd bezocht. Normaal dat dagelijks rond de 80.000.

Iedereen die meer wil weten over het coronavirus en het verloop ervan kan terecht op de website van het RIVM. Inmiddels is in Amsterdam het tweede corona-geval opgedoken. Dat gebeurde in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 februari.

Vanaf vanmiddag kunnen mensen met vragen ook bellen naar het centrale nummer 0800 1351, in plaats van met het nummer van het RIVM zelf. Deze laatste blijft wel de website aanvullen als er nieuwe informatie is.

 

Gerelateerde berichten...

X