Nederland ICT lanceert Manifest voor de Digitale Economie 2017 – 2021

Nederland ICT, belangenbehartiger van de ict-sector, lanceert het Manifest voor de Digitale Economie 2017 – 2021. Geformuleerd in zes heldere ambities is het Manifest een gepassioneerd appèl. In sommige opzichten is het zelfs een noodkreet gericht aan de politiek en vooral het nieuwe kabinet. Vilgens de belangenbehartiger  heeft Nederland daadkrachtige stimulans nodig als digitale economie.

ICT Magazine sprak met Lotte de Bruijn en Jeannine Peek. De eerste is directeur en de tweede voorzitter van Nederland ICT. Tevens spraken we met de verschillende portefeuillehouders van de zes ambities. Wat moeten politiek en kabinet doen om Nederland op te stoten in de digitale vaart der volkeren? En waarom is dat juist nu zo cruciaal?

 

Waarom dit Manifest voor de Digitale Economie?

Lotte de Bruijn: “De digitalisering van onze economie en maatschappij vindt plaats in een enorm hoog tempo. Daar is sturing vanuit de politiek hard bij nodig. Als Nederland ICT vinden wij dat het Nederlandse ict-beleid tot nu toe onvoldoende naar voren komt in de diverse partijprogramma’s. We gaan richting de verkiezingen van maart 2017. Iedereen is nu druk aan het schrijven aan zijn of haar programma. Vandaar dat wij nu komen met ons Manifest met zes heldere ambities. Wij hopen dat ze worden overgenomen door de politieke partijen. Gezien het grote belang van dit onderwerp pleiten wij ook voor een apart hoofdstuk over Digitalisering in het Regeerakkoord.”

Jeannine Peek voegt daaraan toe: “In algemene zin wordt in de politiek nog weinig gesproken over de kansen van digitalisering. Wij als Nederland ICT vinden dat een gemiste kans. Zeker ook omdat de digitale economie veel sneller groeit dan de ‘gewone’ economie.”

Lees het hele verhaal online of in ICT/Magazine van september.

1 reactie

  1. Avatar Maarten Emons schreef:

    Lees ook Het IT-manifest voor de Overheid: op http://www.it-manifest.nl en onderschrijf!

Geef een reactie

X