Nederland naar techbeurs CES met startups en scale-ups

techbeurs CES 2020 CES 2022

Nederland gaat naar de techbeurs CES samen met 70 Nederlandse innovatieve groeibedrijven. De beurs vindt start van 5 tot en met 7 januari 2022. Het wordt een hybride beurs met een fysiek deel in Las Vegas en een digitaal deel dat tot eind van die maand te bekijken is.

De grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES) vindt jaarlijks plaats en is een ontmoetingsplaats van meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. Voor het eerst zal de delegatie naast 50 startups ook bestaan uit 20 scale-ups.

Prijswinnaars

Zeker is nu al dat er een aantal prijswinnaars meegaan van de CES Innovation Awards. Van de 34 Nederlandse inzendingen ontvingen 14 een Award, het hoogste aantal ooit. In voorgaande jaren won Nederland steeds één of twee van deze prijzen.

Een van de winnaars is het Rotterdamse bedrijf RanMarine. Zij bedachten een zelfsturende robothaai die water zuivert. Roseman labs uit Breda is vooral actief in beveiliging en Data Analytics. Zij winnen de prijs met hun software die data delen zowel makkelijk als veilig maakt. Het Delftse bedrijf VideowindoW, maakt van elke glaswand een videoscherm. Zij zijn ook een van de winnaars.

Verder bedacht Nowi Energy uit Veldhoven een chip waarmee bijvoorbeeld sensoren energie halen uit hun directe omgeving. Dat kunnen licht, warmte of wifi-signalen zijn. Hierdoor kunnen ze decennia mee zonder dat je ze hoeft op te laden. Ook zij zijn een van de prijswinnaars.

Wereldwijd netwerk

De exposerende bedrijven volgen de komende maanden een trainingsprogramma van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daardoor kunnen ze zich op de CES zo goed mogelijk presenteren aan een wereldwijd netwerk van potentiële klanten en investeerders.

De prijswinnaars kunnen op de CES rekenen op grote aandacht. Het Nederlandse Hydraloop, een startup uit Leeuwarden gericht op hergebruik van douche-, bad- en wasmachinewater door consumenten, won in 2020 een aantal prijzen. Een daarvan was The Best of the Best @CES Award van het internationale techblog Engadget. Inmiddels is Hydraloop een scale-up en reizen ze dit jaar ook weer mee naar Las Vegas.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X