Nederland opent techbeurs CES met grootste bedrijvendelegatie ooit

techbeurs CES 2020 CES 2022

Op 11 januari 2021 ‘vertrekt’ een bedrijvendelegatie van ruim 90 Nederlandse bedrijven naar de grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES). De beurs vindt digitaal plaats en duurt vijf weken.

Staatssecretaris Mona Keijzer en startupambassadeur Constantijn van Oranje van Techleap.nl lanceren deze grootste Nederlandse deelname ooit aan de beurs. Het evenement is live digitaal bij te wonen voor zowel publiek als pers.

Programma 11 januari om 16:00 uur
  • Opening door Mona Keijzer, Constantijn van Oranje en Gary Shapiro (de directeur van CTA, de Amerikaanse branchevereniging voor techondernemers) en Karen Chupka (ceo van CES)
  • Talkshow met deelnemende bedrijven waaronder Tover. Met hun Tovertafel activeren ze mensen met dementie en verstandelijke beperkingen. Verder ook Qblox, die een manier ontwikkele om de quantumcomputer snel en betrouwbaar aan te sturen
  • Lancering Netherlands CES Innovation Roadshow. Deelnemende bedrijven bezoeken virtueel verschillende voor hen interessante landen om potentiële klanten en investeerders te ontmoeten
  • Rondetafel met durfinvesteerders uit Silicon Valley. Organisatie is in handen van Silicon Valley Bank en het Nederlandse consulaat-generaal in San Francisco

 

Uitdagingen en kansen

Uit een onderzoek van Techleap.nl (2019) blijkt dat uitbreiding naar het buitenland voor Nederlandse groeibedrijven een van de grootste uitdagingen is waar ze ondersteuning bij wensen. Om deze reden organiseren het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat deze beursmissie. Dit gebeurt in samenwerking met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

De CES is jaarlijks een ontmoetingsplaats van zo’n 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. De deelnemers hebben vooraf professionele begeleiding gekregen om hun bedrijf zo effectief mogelijk te promoten. Daarom is de bedrijvendelegatie ook zo groot.

Vorig jaar zomer kondigde de organisatie toch een fysieke beurs aan, nadat deze in januari 2020 nipt kon doorgaan. De organisatie had al wel aanvullende coronamaatregelen in gedachten. De beurs van begin 2020 was voor Nederland een van de succesvolste ooit.

Nederland neemt in 2021 voor de vijfde keer deel aan de CES. De afgelopen vier jaar deden ruim 200 Nederlandse bedrijven de beurs aan. Voor veel van hen was de CES een doorbraak. Die bedrijven hebben naar schatting sinds hun deelname tientallen miljoenen euro omzet en honderden hoogwaardige arbeidsplaatsen door het hele land opgeleverd.

 

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X