Nederland naar digitale techbeurs CES

CES 2020

Tachtig Nederlandse innovatieve groeibedrijven nemen vanaf 11 januari 2021 deel aan de grootste digitale techbeurs ter wereld, de Consumer Electronics Show (CES). Het is de grootste Nederlandse delegatie ooit die de beurs aandoet.

De deelnemende bedrijven komen uit het hele land. Ze vertegenwoordigen een allerlei soorten oplossingen onder het motto: ‘NL tech solutions for global challenges’. De CES is jaarlijks  ontmoetingsplaats van zo’n 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen.

De beurs vindt meestal plaats in Las Vegas, maar is dit jaar vanwege de coronabeperkingen digitaal. Deze editie duurt niet zoals gewoonlijk vijf dagen, maar vijf weken. Daarin krijgen de exposerende bedrijven de kans zich te presenteren aan een wereldwijd netwerk van potentiële klanten en investeerders. De deelnemers krijgen vooraf professionele begeleiding om hun bedrijf zo effectief mogelijk te promoten.

Global roadshow

Het digitale format biedt de Nederlandse groeibedrijven ook nieuwe kansen. Binnen de vijf weken van de CES zullen geselecteerde bedrijven uit de delegatie verbinding kunnen maken met potentiële klanten en investeerders in landen waar vraag is naar hun specifieke diensten en technologieën. Het ministerie van EZK beschikt over een netwerk van 56 innovatieattachés over de hele wereld. Dit loopt van Brazilië tot Japan en van Singapore tot Zweden. Deze ontmoetingen zullen in elk geval plaatsvinden in San Francisco, Taipei, Tel Aviv, Parijs, Londen, Berlijn en Seoul.

Nederland neemt in 2021 voor de vijfde keer deel aan de CES. De afgelopen vier jaar deden ruim 200 Nederlandse bedrijven de beurs aan. Voor veel van hen was de CES een doorbraak. Die bedrijven hebben naar schatting sinds hun deelname tientallen miljoenen euro omzet en honderden hoogwaardige arbeidsplaatsen door het hele land opgeleverd.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X