CES toch in januari 2021 maar met coronamaatregelen

CES 2020

De techbeurs CES, die dit jaar in januari plaatsvond, gaat in januari 2021 wel van start, maar met aanvullende coronamaatregelen. Dat maakte de organisatie bekend. De beurs was een van de laatste die kon doorgaan voordat de coronamaatregelen werden ingevoerd en was voor Nederland een van de succesvolste ooit.

De organisatie van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas gaat speciale aanpassingen maken om te zorgen dat het coronavirus zich niet kan verspreiden onder bezoekers. Het gaat dan bijvoorbeeld om om verbrede gangpaden verbod op handen schudden.

Tijdens conferenties gaan de stoelen verder uit elkaar. Waarschijnlijk vinden er aan de deur ook temperatuurscans plaats en zijn er meer presentatie te volgen via livestreams, zodat bezoekers die buiten de boot vallen alles toch kunnen volgen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel bezoekers op de beurs welkom zullen zijn. Normaal gesproken komen er tienduizenden mensen uit de hele wereld af op de techbeurs af. Tot nu toe is alleen bekend dat er minder mensen aanwezig kunnen zijn.

 

MWC

Eind februari werd de telecombeurs MWC vanwege het coronavirus afgelast. De beurs, waar de grootste techreuzen van de wereld normaal gesproken aan meedoen zou van an 23 tot 27 februari plaatsvinden in Barcelona.

Normaal gesproken trekt het MWC (Mobile World Congress) jaarlijks rond de honderdduizend bezoekers en ruim 2.800 exposanten. Dat zitten elk jaar ook tussen de vijf en zesduizend Chinezen bij. De editie van 2020 had vooral HET congres over 5G moeten worden. Verder zouden de nieuwste snufjes op het gebied van kunstmatige intelligentie, IoT en big data centraal staan.

Eind februari werd ook de beurs voor gamedevelopers GDC afgezegd. In plaats daarvan kwam een aantal organisaties met een livestream. Facebook meldde eind februari al dat dat hun ontwikkelaarsconferentie F8 van 5 en 6 mei in San José niet fysiek zou doorgaan.

 

Gerelateerde berichten...

X