Nederland verbruikt 200 miljard MB mobiele data in eerste kwartaal

man belt mobiel mobiele telefoon 06-nummers

Gebruik van mobiele data zit al jaren in de lift. Ook dit jaar is dat het geval. De eerste drie maanden van het jaar verbruikten we in Nederland 200 miljard MB aan mobiele data. En dat is voor het eerst, blijkt uit de vandaag gepubliceerde Telecommonitor van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Als je  3G- en 4G-verbindingen bij elkaar optelt (5G heeft nog erg weinig capaciteit), komt Nederland zelfs uit op een verbruik van 214 miljard MB aan mobiele data. In de eerste drie maanden van vorig jaar was de hoeveelheid verbruikte mobiele data nog 159 miljard MB. De stijging is daarmee 34,5 procent binnen een jaar. Welke invloed de coronacrisis heeft is nog niet bekend. De Autoriteit verwacht daar pas later in het jaar cijfers over.

Trend

Vooral het aantal mobiele belminuten zat de eerste drie maanden van dit jaar behoorlijk in de lift. Dat ging van 7,6 miljoen in de eerste drie maanden van 2019 naar 8,7 miljoen belminuten in de eerste drie maanden van dit jaar. Met name van vast naar mobiel bellen steeg daarbij aanzienlijk.

Wat wel daalde was het aantal telefoontjes met vaste toestellen naar vaste verbindingen. Dit ging van 430 miljoen belminuten in de eerste drie maanden van vorig jaar naar bijna 340 miljoen belminuten dit jaar.

Verder daalde ook het aantal verstuurde sms’jes. In de eerste drie maanden van dit jaar was de daling 10 procent vergeleken met vorig jaar. In januari tot en met maart dit jaar werden in totaal 675.000 sms’jes gestuurd.

Gerelateerde berichten...

X