Neplijst met coronamaatregelen gaat viraal

corona met gasmasker

Een neplijst met coronamaatregelen ging de afgelopen dagen viraal op sociale media. Daarvoor waarschuwt het Ministerie van Justitie in een tweet. De lijst komt niet van de overheid, stelt het ministerie.

De virale verspreiding begon volgens Justitie razendsnel via WhatsApp. Via daar werd het nepbericht doorgezet naar diverse sociale media.

Maatregelen

In de lijst staan zogenaamd de maatregelen voor de komende tijd. Ze lijken afkomstig van het kabinet maar daar klopt volgens het ministerie niets van. Justitie verwijst naar de plek waar wel de goede info is te vinden. Wie echt wil weten hoe het zit kan het beste kijken op Rijksoverheid.nl. Dat geldt ook voor maatregelen die vanavond worden aangekondigd.

Vandaag is het Kabinet in druk overleg over strengere maatregelen. Wat dat precies wordt is maandagavond pas bekend. Tot nu toe lijkt het erop dat een deel van de maatregelen op de neplijst wel degelijk gaat gebeuren.

Neplijst

In neplijst wordt bijvoorbeeld vermeld dat er niet alleen een winkelsluiting komt maar ook een verbod op contactberoepen. Daarin staat ook dat een groep met maximaal twee mensen mag zijn, en dat er  een landelijk verbod komt op de verkoop van alcohol na 18.00 uur. Daarnaast zou er een avondklok komen rond de jaarwisseling. Die zou vanaf 20.00 uur gaan gelden.

Tot nu is uitgelekt dat de scholen gaan sluiten en dat contactberoepen wel degelijk tijdelijk worden verboden.

Lees ook:

 

Gerelateerde berichten...

X