Netwerkdienstverleners bundelen krachten om te voldoen aan complexe it-eisen

Geboden oplossingen van netwerkdienstverleners voldoen niet altijd aan de verwachtingen van ondernemingen. Daarom moeten netwerkdienstverleners de krachten bundelen. Dat blijkt uit een enquête van IDC in opdracht van Tata Communications.

De enquête onder bedrijven en netwerkdienstverleners in 32 landen in Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Oost-Azie, Europa en het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Uit de antwoorden blijkt dat bedrijven samenwerkingen cruciaal vinden bij het nemen van beslissingen. Dit wijst erop dat dienstverleners meer zaken kunnen doen in dit marktsegment als ze de juiste partners vinden.

 

Veiligheid

Over het algemeen beschouwen bedrijven veiligheid (52%), de cloud (43%) en mobiele mogelijkheden (32%) als hun topprioriteiten op technologisch vlak. Daarnaast blijkt dat ondernemingen dienstverleners zien als best toegeruste partij voor een grotere netwerkcapaciteit of groter bereikt (73%), of de aanlevering van `hybrid networking’ (66%).

Iets minder dan de helft van alle bedrijven vindt dat netwerkdienstverleners de meest geschikte partner zijn voor hun cloudbehoeften. Ruim een derde (31%) vindt dat toegang tot clouddiensten van de dienstverlener kunnen bijdragen aan de overstap naar de cloud.

 

Gerelateerde berichten...

X