Uit de as herrezen BlackBerry hoopt op winst

BlackBerry

Blackberry heeft weer hoop op winst. Deze week introduceerde het bedrijf dat jarenlang op het randje van de afgrond balanceerde, de nieuwe smartphone genaamd BlackBerry Priv. Meer toestellen volgen in 2016.

De toestellen draaien op Android. Het eigen besturingssysteem is helemaal losgelaten. In eerste instantie mikt het bedrijf voornamelijk op de zakelijke markt. Wanneer het verkrijgbaar is buiten de VS en Canada, waar het toestel als eerste op de markt kwam is niet bekend. De verwachting is eind dit jaar of begin volgend jaar.

CEO John Chen is in elk geval weer positief. Hij verwacht winst voor het bedrijf in 2016. Hij wordt gesteund door de winstvoorspellingen van het komende jaar. Meteen na de lancering van het nieuwe toestel schoten ze omhoog.

 

Specs

De BlackBerry Priv heeft een beeldscherm van 5,4 inch met een hoge QHD beeldschermresolutie (1440 x 2560 pixels). Het toestel is heel dun en heeft een uitschuifbaar QWERTY toetsenbord.

De processor is de zelfde die draait in de LG G4, de LG Nexus 5X en de Microsoft Lumia 950 en heeft 3 gigabyte aan werkgeheugen. De standaardversies van het toestel hebben 32 gigabyte interne opslagcapaciteit en een geheugenkaartslot voor MicroSD-kaarten tot maximaal 2 terrabyte. De accu van de BlackBerry Priv heeft een capaciteit van 3.410 mAh en is de krachtigste op de markt tot nu toe.

Volgens BlackBerry krijgt het toestel maandelijks updates voor zowel de beveiliging, functionaliteit en naar de nieuwste Androidversies. Onder andere hierdoor noemt het bedrijf de Priv de veiligste Android smartphone uit de markt.

 

Geef een reactie

Gerelateerde berichten...