Nieuw functie Google Maps maakt binnen navigeren makkelijker

wereldkaart cloud

Binnen navigeren moet binnenkort mogelijk worden met aanpassingen van Google Maps. Het bedrijf maakte in een blog bekend dat ze gaan starten op een paar plaatsen in het buitenland.

De nieuwe functie heet Indoor Live View en maakt gebruikt van augmented reality en dus niet met live navigatie. De gebruiker houdt de telefoon omhoog en richt de camera op de omgeving. Maps geeft dan in de kaart met pijlen aan waar de gebruiker naar toe moet.

AR

In feite is het een uitbreiding van dezelfde functie die al werkte op locaties in de buitenlucht. Met binnen navigeren moet het makkelijker worden om in een grote winkel of winkelcentrum de wc of een uitgang te vinden.

Om Live View te gebruiken open je de Google Maps app, voer je je bestemming in en tik je op het wandelpictogramma. Tik vanaf daar op de knop “Live Weergave” en richt je camera op de omgeving. Vervolgens zie je in de echte wereld tekens en pijlen die de wandelrichting aangeven.

De buitenfunctie is intussen beschikbaar voor gebruikers van mobiele apparaten met Android en iOS die ondersteuning bieden voor ARCore en ARKit. Deze functie is ook gesproken mogelijk in combinatie met de Nederlandse Google Assistent voor Android- en iOS-toestellen. Gebruikers kunnen de Assistent door een opdracht te geven of een vraag te stellen.

De nieuwe functie voor binnen draait om te beginnen alleen in een paar winkelcentra in de VS. Als dat goed gaat wordt het eerst uitgebreid naar trenstations in de VS en luchthavens in Tokio en Zürich. Als dat succesvol is komen meer wereldsteden aan de beurt.

Eco

Naast het binnen navigeren gaat het bedrijf op de bestaande navigatiekeuzes buiten de meest milieuvriendelijke route aangeven. Dat is de route die zorgt voor de laatste CO2-uitstoot. Ook deze functie gaat starten in de VS en komt later dit jaar beschikbaar. Het gaat nog een tijd duren voordat Europa aan de beurt is.

Lees ook:

Gerelateerde berichten...

X