Nieuwe app voor wereldwijd inventariseren van IT-middelen en CMDB-synchronisatie

cloud
Qualys  introduceert de nieuwe cloudapp Asset Inventory (AI). De AI-app biedt klanten één bron van waarheid voor alle IT-assets binnen hybride omgevingen, inclusief on-premises, endpoints, cloud- en mobiele omgevingen. Ook heeft de nieuwe app synchronisatiemogelijkheden voor Configuration Management Databases (CMDB’s) om de data van assets up-to-date te houden.
De AI-cloudapp van Qualys gebruikt Qualys-sensoren om alle assets in de wereldwijde hybride infrastructuren te ontdekken. Daarna normaliseert en categoriseert de app de verzamelde informatie per hardware- en softwareasset. Door de assetinventarisatie te indexeren en te verrijken met metadata, biedt de AI-cloudapp klanten nauwkeurige CMDB-gegevens en out-of-the-box analysemogelijkheden. Deze gestandaardiseerde, eenduidige informatiebron stelt teams in staat om assets vanuit verschillende perspectieven te bekijken en standaarddata te gebruiken voor specifieke taken. Hierdoor krijgen ze inzicht in hun assets en de mogelijkheid om die beter te beheren.
“Digitaal zakendoen zorgt voor snelle veranderingen in de manier waarop bedrijven hun technologieassets inzetten, gebruiken en beheren, en ook de definitie van ‘technology asset’ verandert”, aldus Gartner1. “Managers die het sourcing- en leveranciersbeheer aansturen, moeten hun IT-assetbeheerdiscipline snel doorontwikkelen om de belofte van digitaal zakendoen te kunnen waarmaken.”
De digitale transformatie en het steeds veranderende cybersecuritybedreigingslandschap introduceren nieuwe technologieën in toenemende varianten, grootte en snelheid. Tegelijkertijd proberen teams bronnen en verzuilde beveiligingsoplossingen te beheren en met budgetbeperkingen om te gaan. Qualys helpt klanten om deze uitdagingen aan te gaan door een uniforme oplossing en eenduidige informatiebron te bieden, die een betere uitwisseling tussen de CIO en CISO mogelijk maakt. Met als doel om de IT te verbeteren en betere samenwerking en strategische planning mogelijk te maken in de IT- en Infosecuritysector.
“Beveiliging begint bij zichtbaarheid, omdat u niet iets kunt beveiligen wat u niet kent”, zegt Philippe Courtot, voorzitter en CEO van Qualys. “Het Qualys Cloud Platform stuurt de app aan en de sensoren verzamelen gegevens uit hybride IT-omgevingen. Hierdoor biedt de app onze klanten één eenduidge informatiebron voor informatie over hun IT-assets. Of ze nu in de cloud, on-premises, in containers of met The Internet of Things werken. Dit geeft hen het nodige inzicht om hun netwerken te beveiligen en stelt hen in staat om hun digitale transformatie van DevOps naar productie veilig te stellen.”

Gerelateerde berichten...

X