Nieuwe Facebookbaas van hardwareteam moet ontwikkeling VR-brillen versnellen

Het hardwareteam van Facebook wordt binnenkort geleid door Facebookveteraan Andrew Bosworth.  Hij moet er vooral voor zorgen dat de ontwikkeling van VR-brillen drastisch wordt versneld. Ook de ontwikkeling van slimme speakers en camera’s moet zo in een stroomversnelling komen. Dit meldde Business Insider eind vorige week. Het is voor het eerst dat hardwareteams geen centraal leidinggevende.

Andrew Bosworth is al vanaf 2006 werkzaam bij het sociale netwerk. Hij is al jaren vertrouweling van Facebooktopman Zuckenberg. Bosworth was onder andere betrokken bij het op poten zetten van de nieuwsfeed. Bosworth stond de laatste jaren aan het roer van de advertentie-afdeling.

 

Oculus VR-brillen

Facebook heeft momenteel alleen de VR-bril van dochter Oculus als hardwareproject. Volgens Business Insider wil het bedrijf daar verandering in aanbrengen. Ze willen hiermee bedrijven als Apple, Google en Microsoft naar de kroon gaan steken. Eerder al stak het bedrijf grote sommen geld in het aantrekken van talent. Aan een centrale leiding ontbrak het tot nu toe echter.

Onder leiding van de nieuwe baas is het de bedoeling dat dit hard gaat groeien. De nieuwe naam daarvoor is ‘project Aloha’.

Bronnen van Business Insider weten te vertellen van een slimme speaker met een eigen touchscreen. Naar verluidt zouden enkele werknemers van Facebook het ding al testen. De slimme speaker komt naa alle waarschijnlijkheid in mei 2018 op de markt moeten komen. Het apparaat moet dan rond de 420 euro gaan kosten. De speaker moet de grote concurrent worden van Amazon’s Echo Show die in de VS al wel maar hier nog niet te koop is.

Verder gaan er geruchten dat Facebook werkt aan een schemloze slimme speaker. En verder een 360-gradencamera en bijvoorbeeld slimme brillen en kettingen. Naar verluidt is de ontwikkeling daarvan minder ver gevorderd. Wat het precies gaat worden en voor welke prijs het op de markt komt is dus ook nog niet bekend.

X