Nieuwe gids van GitLab om samenwerking in DevOps te verbeteren

beslissers

Het aantal bedrijven dat gebruik maakt van DevOps is de afgelopen jaren steeds verder toegenomen. In de komende vijf jaar zal de vraag naar DevOps-kennis en -vaardigheden naar verwachting verder toenemen.

Het is dan ook niet meer dan een logisch gevolg dat veel werknemers in DevOps-teams weinig weten over DevOps-technologie en -praktijk. Volgens het DevOps Institute’s 2021 Upskilling Enterprise DevOps Skills Report zegt 24 % van de meer dan 2.000 ondervraagde DevOps-professionals zelfs dat ze pas minder dan een jaar deel uit maken van hun DevOps-team. Nog eens 30 procent had slechts tussen de één en twee jaar ervaring.

Om deze grote groep DevOps-nieuwkomers op weg te helpen, heeft GitLab het e-book “A guide to getting started in DevOps” uitgegeven. De gids legt uit wat DevOps is – en wat het niet is. Het legt technologieën en termen uit en legt uit waarom samenwerking zo belangrijk is. Het e-book bevat ook praktische voorbeelden, een uitgebreide lijst van bronnen en een quiz om de geleerde kennis te testen.

Lees ook:
  • Vier slimme manieren om DevOps-kosten te verlagen
  • GitLab breidt met overname Opstrace haar DevOps Platform uit met Open Source Observability oplossing

Gerelateerde berichten...

X