Angst voor botte bijl in zoekresultaten bij Google

Angst voor botte bijl in zoekresultaten bij Google

Google gaat vanaf vandaag sites benadelen die niet geoptimaliseerd zijn voor gebruik op mobiele apparaten. Wat blijkt? Zelfs de Europese Commissie laat via een online test zien dat deze site snel bijgeschaafd moet worden om aan de nieuwe eisen te voldoen. Intussen groeit de angst voor de botte bijl van de grootste en meest gebruikte zoekmachine.

De update die de zoekgigant doorvoert heeft waarschijnlijk een grotere impact dan voorgangers als Panda en Penguin. Sommige zoekmachinemarketeers hebben het zelfs al over mobilegeddon; bijltjesdag. Sites die niet goed zijn te lezen op mobiele telefoons en tablets lopen immers het risico hun hogere positie in de zoekresultaten te verliezen.

Sites die goed zijn te lezen en gebruiken op mobiele apparaten krijgen juist een plusje in de lijst zoekresultaten van Google. De maatregelen zijn genomen om te zorgen dat de zoekresultaten relevant blijven voor de snel groeiende groep gebruikers die zowel vaker als intensiever mobiel zoekt.

Sinds eind vorig jaar bleek Google meer waarde toe te kennen aan sites die mobiel goed leesbaar zijn. Eind februari maakte het bedrijf al bekend dat het  zoekalgoritmes met ingang van vandaag zou aanpassen.