1 min Zorg

App vermindert registatiedruk verpleegkundigen

App vermindert registatiedruk verpleegkundigen
Vermindering van registratiedruk voor verpleegkundigen en  verhoging van de datakwaliteit, en dus patiëntveiligheid, staat in alle ziekenhuizen op de agenda. Het woord app valt daarbij veelvuldig. Slechts weinig ziekenhuizen slagen er echter in een app voor verpleegkundigen te maken met de belangrijkste patiëntdata, die ze bovendien kunnen aanvullen.
Een ziekenhuis dat daar wel in slaagde is het Meander Medisch Centrum, dat eind 2014 live ging met een speciaal voor en door verpleegkundigen ontwikkelde app.

In samenspraak met verpleegkundigen ontwikkelde Dell en MCS
een app die het tijdperk van de loopbriefjes voorgoed afsloot. De verpleegkundige staat nu aan het bed van de patient met een tablet. Via een app is het hele verpleegkundig dossier van de patient toegankelijk. Wijzigingen kunnen snel in de app ingevoerd worden en zijn voor de collega’s ook direct beschikbaar.

De informatie staat niet op de tablet zelf, maar gaat via de app meteen het centrale systeem in. Ook de privacy is hiermee dus gewaarborgd.
Mirjam Hulsenbos legt in ICT/Zorg van maart precies uit hoe het allemaal werkt. Lees het verhaal online of in ICT/Zorg van maart 2015.