Apple Pay komt naar Nederland

Apple Pay komt naar Nederland

De afgelopen dagen verschenen ze ineens op de kaarten-app van Apple: het logo van Apple Pay bij winkels. Dat zijn er momenteel slechts 2 in Amsterdam (McDonalds en de gezonde supermarkt Marqt), maar het zijn wel zichtbare aanwijzingen voor de spoedige Nederlandse uitrol van Apple Pay.

Consumenten met een telefoon, smartwatch of tablet van Apple kunnen dus binnenkort betalen met hun vingerafdruk. Dat kan zowel in apps als fysieke winkels. Het nieuwe betaalmiddel is dus niet alleen voor de detailhandel interessant maar ook voor webwinkels met een eigen app.

Behalve in Nederland zijn er Apple Pay-logo’s verschenen in Australië Duitsland, Finland, Tsjechië en Polen. Tot nu toe was   Groot Brittannië het enige Europese land met deze betaalmogelijkheid.

Apple zelf zegt er nog niets over, maar iCulture ’trendwatcher’ Marlon kwam met een Twitter-reactie van de ING op het verschijnen van een Apple Pay-badge bij de hamburgerketen op het Damrak. ING liet eerder ook al weten dat ze de dienst graag helpen introduceren in Nederland.

De dienst voor contactloos betalen draait nu een jaar in het Verenigd Koninkrijk en al wat langer in de VS,  De verwachtingen zijn dat Nederland de dienst snel zal oppikken. Veel betaalterminals zijn immers al geschikt voor contactloos betalen.

Apple is zeker niet de enige die een dergelijke dienst in de markt zet. Zo is Android Pay in de VS op meer dan een miljoen plekken beschikbaar. Nog makkelijker werkt Samsung Pay . Deze dienst kan met bijna iedere normale creditcardterminal overweg.