2min Financieel

ING-klanten krijgen eind februari Google Pay

ING-klanten krijgen eind februari Google Pay

Google Pay komt naar ING. Klanten van de bank zouden er naar verluid vanaf februari gebruik van kunnen maken van de betaaldienst van Google. Dat laat de bank althans weten op X, het voormalige Twitter.

Een precieze datum maakt de bank niet bekend, al zegt een woordvoerder op X: : ‘’Eind februari zal Google Pay eindelijk beschikbaar worden. Meer informatie hierover zullen we binnenkort bekend maken en communiceren.’’

Vorig jaar mei liet de bank, ook op X weten bezig te zijn met de integratie van de Google-betaaldienst. Helemaal zeker is de gestelde datum overigens niet. De klantenservice van het bedrijf wist bij navraag nog van niets. Of het echt zover komt volgende maand is dus nog even afwachten.

Apple wel

ING ondersteunt al veel langer de concurrent Apple Pay. De betaaldienst van Google is een vergelijkbaar systeem, met dit verschil dat deze laatste op zowel Android als IOS werkt en Apple Pay alleen op het eigen systeem.

Sinds 2020 konden klanten van Bunq, Revolut en N26 gebruikmaken van Google Pay. Andere banken volgden later. Inmiddels kun je als klant van haast alle grote banken, behalve ING dus, de dienst gebruiken.

Lees ook: