1 min Zorg

Artsportaal gaat naar Bohn Stafleu van Loghum

Artsportaal gaat naar Bohn Stafleu van Loghum

Uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum gaat de medische zoekmachine Artsportaal overnemen. Ook alle dochterpagina’s gaan over naar Bohn. De oprichters van de portalen melden dat op hun website.

Het portaal was vijf jaar geleden een initiatief van huisartsen in opleiding Keurlings en Thomas Mancini en is zowel een startpagina als een kennisbank en zoekmachine. De zeker achtduizend bronnen zijn beschikbaar voor zowel artsen als praktijkondersteuners.

Kennisbank

Behalve de site artsportaal.nl zijn er dochterpagina’s die op de zelfde manier werken. Die zijn voor SEH-artsen, poh’s en specialisten ouderengeneeskunde. De inhoud van de kennisbank wordt actueel gehouden door een team van artsen en specialisten die regelmatig de inhoud doornemen op actualiteit en correctheid. Veel wetenschappelijke en beroepsverenigingen, beroepsverenigingen en andere organisaties. helpen daar ook bij.

De overname kwam tot stand omdat de huidige manier van financieren niet meer haalbaar was. In de nieuwe situatie zijn de initiatief nemende artsen niet meer bij de portalen betrokken. Voor zover bekend blijven de betrokken artsen en organisaties wel meewerken aan de inhoud van de portalen.

Lees ook: